Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes

Crispy koek
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten, dit kan iedereen. Een super simpel lekker bakrecept. Pindakaas kun je zo lekker combineren, een crunchy koekje van buiten en zacht van binnen. Met chocolade of banaan? Of toch met sambal? Met wie eet jij deze pindakaaskoekjes? Net zo bros als ’n speculaas maar dan met pindakaas.

Pindakaas, met noot zonder noot, kokos, zeezout..

Deze koekjes van pindakaas kan je maken met gewone pindakaas maar zijn ook erg lekker met een andere variant. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende smaken. Mijn favoriet is pindakaas, met noot zonder noot, kokos, zeezout.. en zee­zout-ka­ra­mel!

Of maak zelf je pindakaas.

Ingrediënten

  • 1 pot pindakaas
  • 1 ei
  • 175 gr suiker

Zo maak je pindakaas koekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een plakkerig mengsel.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak ronde balletjes van het mengsel, leg ze op de bakplaat en druk aan met een vork.
  3. Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze op eet. Heerlijk crunchy! Zó maak je pindakaas koekjes!

Nog een pindakaasrecept? Bananenbrood met pindakaas en chocolade.

Beoordeling: 4.8. van 5 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. els van linden 5 december 2020 at 11:48 - Reply

    Welke inhoud heeft de pot pindakaas?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024