Pompoen pindasoep met kokos
Pinda's en uitjes- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 320
Pompoen pindasoep met kokos, pinda’s en uitjes. Mega romig door de kokos en tevens erg voedzaam. ’n Herfstsoep recept met bite van de topping en hou je van pit: Voeg chilivlokken toe.
Pindasoep met pompoen
Pindasoep met pompoen ’t is heel simpel zelf te maken. Pompoen met schil en al, lekker gezond. Varieer met vulling, te gek lekker met rijst of ’n gekookt ei erbij. Taugé of een handje kroepoek.
Neem de Hokkaido pompoen, mild en zoet, perfect voor de pinda pompoensoep.
Romige pinda pompoensoep
- Was de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes (met schil). Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze in een soeppan met olijfolie. Voeg de pompoen toe na 2 minuten. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat voor zo’n 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep. Voeg 100 gr pinda’s toe samen met de kokosmelk en limoensap en pureer nogmaals. Breng op smaak met ’n snuf grof zeezout, versgemalen peper en optioneel met chilivlokken voor wat pit.
- Schep in kommen en maak af met de topping van pinda’s en krokante uitjes. Romige pinda pompoensoep maak je zó.
Misschien dat je de soep wat wil aanpassen in dikte of juist niet, zorg dat je wat extra bouillon hebt staan.
Ook lekker: Surinaamse pindasoep met kip en spek, vol smaak en licht pittig.
Dat ziet er lekker uit! Ik heb er al zin in om te maken en te eten!
Alleen heb ik een pindapompoen in huis. Zou die ook lekker zijn met dit recept?
Dat denk ik wel cristina, alleen zou ik de schil misschien wel eraf halen.