Pompoen pindasoep met kokos

Pompoen pindasoep met kokos

  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 20 min
  • Klaar in: Klaar in 25 min
  • Kcal: Calorieën 320

Pompoen pindasoep met kokos, pinda's en uitjes. Mega romig door de kokos en tevens erg voedzaam. Een Herfstsoep recept met bite van de topping en hou je van pit: Voeg chilivlokken toe.

Pindasoep met pompoen

Pindasoep met pompoen het is heel simpel zelf te maken. Pompoen met schil en al, lekker gezond. Varieer met vulling, te gek lekker met rijst of een gekookt ei erbij. Taugé of een handje kroepoek.

Neem geroosterde pompoen, mild en zoet, perfect voor de pinda pompoensoep.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 pompoen
  • 600 ml groentebouillon
  • 120 g pinda's
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el limoensap
  • 2 el gebakken uitjes

Optioneel

  • rijst
  • kroepoek
  • taugé
  • gekookt ei
Pompoen pindasoep recept

Instructies

  1. Was de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes (met schil). Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze in een soeppan met olijfolie. Voeg de pompoen toe na 2 minuten. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat voor zo’n 20 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer de soep. Voeg 100 gr pinda's toe samen met de kokosmelk en limoensap en pureer nogmaals. Breng op smaak met 'n snuf grof zeezout, versgemalen peper en optioneel met chilivlokken voor wat pit.
  3. Schep in kommen en maak af met de topping van pinda's en krokante uitjes. Romige pinda pompoensoep maak je zó.

Misschien dat je de soep wat wil aanpassen in dikte of juist niet, zorg dat je wat extra bouillon hebt staan.

Ook lekker: Surinaamse pindasoep met kip en spek, vol smaak en licht pittig.

Beoordeling: 4.5. van 8 stemmen.
Please wait...

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Cristina 19 oktober 2021 at 07:06 - Reply

    Dat ziet er lekker uit! Ik heb er al zin in om te maken en te eten!
    Alleen heb ik een pindapompoen in huis. Zou die ook lekker zijn met dit recept?

    • Miranda Bernáth 19 oktober 2021 at 16:46 - Reply

      Dat denk ik wel cristina, alleen zou ik de schil misschien wel eraf halen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024