Pompoen pindasoep met kokos
Geniet van deze mega romige pompoen pindasoep met kokos, vol voedzame ingrediënten. Deze herfstsoep is niet alleen heerlijk, maar krijgt ook extra bite door de topping (pinda's en krokante uitjes). Hou je van een beetje pit? Voeg dan chilivlokken toe voor een extra kick! Pompoen pindasoep is heel eenvoudig zelf te maken. Gebruik de pompoen met schil en al voor een gezonde twist.
Je kunt eindeloos variëren met vullingen; de soep is heerlijk met rijst of een gekookt ei erbij. Voor een extra crunch kun je taugé of een handje kroepoek toevoegen. Gebruik geroosterde pompoen voor een milde en zoete smaak, perfect voor deze romige pinda pompoensoep.
Tip: heb je pompoen over? Maak dan snel en eenvoudig pompoen uit de airfryer!
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 pompoen
- 600 ml groentebouillon
- 120 gr pinda's
- 200 ml kokosmelk
- 2 el limoensap
- 2 el gebakken uitjes
Optioneel
- rijst, kroepoek, taugé, gekookt ei
Instructies
- Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen (met schil) in blokjes.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de blokjes pompoen toe aan de pan en roer goed door.
- Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
- Voeg 100 gram pinda's, de kokosmelk en het limoensap toe. Pureer het geheel nogmaals tot alles goed gemengd is.
- Breng de soep op smaak met een snufje grof zeezout, versgemalen peper en optioneel chilivlokken voor wat extra pit.
- Schep de romige pompoen pindasoep in kommen en garneer met extra pinda's en krokante uitjes.
Pas de dikte aan naar jouw smaak!
Misschien wil je de romige pompoen pindasoep met kokos aanpassen in dikte; zorg er dan voor dat je wat extra bouillon bij de hand hebt om het naar wens te verdunnen of juist romiger te maken.
Ook lekker: Surinaamse pindasoep met kip en spek. Deze variant is vol van smaak en heeft een licht pittige kick.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Dat ziet er lekker uit! Ik heb er al zin in om te maken en te eten!
Alleen heb ik een pindapompoen in huis. Zou die ook lekker zijn met dit recept?
Dat denk ik wel cristina, alleen zou ik de schil misschien wel eraf halen.