Pompoenkoekjes bakken

Pompoenkoekjes bakken

Met 5 kruidenpoeder
  • Aantal: 24
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 120

Pompoenkoekjes bakken met 5 kruidenpoeder, ’n koekje voor de herfst recept. Pumpkin cookies bak je simpel zelf, lekker joh!

Koekjes bakken met pompoen

Koekjes bakken met pompoen en ’n Chinees kruidenmengsel. Een mengsel van kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak, ’t is niet echt een peper en dus ook niet pittig.

Voor erbij: Pumpkin spice latte ofwel koffie met pompoenkruiden en een fluffy roomlaag.

* Pompoenpuree maak je zo: Kook pompoenblokjes zo’n 10 minuten in water en pureer met een staafmixer tot een fijne puree.

Ingrediënten

  • 200 gr pompoenpuree
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl 5 kruiden poeder
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 150 gr roomboter
  • 110 gr fijne suiker
Pompoenkoekjes recept

Chewy pompoen koekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng met de pompoenpuree, eieren en suiker luchtig. Meng de vanille mee en spatel rustig het meel er doorheen.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak hoopjes met ’n ijslepel, het beslag is fluffy en loopt wat uit dus zorg voor ruimte tussen de koekjes.
  3. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Zó maak je chewy pompoen koekjes.

Maak af met witte chocolade of eet direct. Wil je glutenvrij bakken: Neem AH vrij van gluten meelmix met 2 tl bakpoeder ipv zelfrijzend bakmeel.

Ook lekker: Bananenbrood met pindakaas en chocolade.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.0. van 2 stemmen.
Please wait...