Pompoenkoekjes bakken
Met 5 kruidenpoeder- Aantal: 24
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 120
Pompoenkoekjes bakken met 5 kruidenpoeder, ’n koekje voor de herfst recept. Pumpkin cookies bak je simpel zelf, lekker joh!
Koekjes bakken met pompoen
Koekjes bakken met pompoen en ’n Chinees kruidenmengsel. Een mengsel van kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak, ’t is niet echt een peper en dus ook niet pittig.
Voor erbij: Pumpkin spice latte ofwel koffie met pompoenkruiden en een fluffy roomlaag.
* Pompoenpuree maak je zo: Kook pompoenblokjes zo’n 10 minuten in water en pureer met een staafmixer tot een fijne puree.
Chewy pompoen koekjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng met de pompoenpuree, eieren en suiker luchtig. Meng de vanille mee en spatel rustig het meel er doorheen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak hoopjes met ’n ijslepel, het beslag is fluffy en loopt wat uit dus zorg voor ruimte tussen de koekjes.
- Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Zó maak je chewy pompoen koekjes.
Maak af met witte chocolade of eet direct. Wil je glutenvrij bakken: Neem AH vrij van gluten meelmix met 2 tl bakpoeder ipv zelfrijzend bakmeel.
Ook lekker: Bananenbrood met pindakaas en chocolade.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Ha Miranda, mijn koekjes zijn goed gelukt.
Ik zou het fijn vinden als je de aantallen koekjes vermeldt en
de plaats in de oven. Midden/onder of boven in de oven. hgr. Annelies
Fijn Annelies, aantallen staan boven het recept onder de foto, 24 stuks. Ik bak de pompoen koekjes in ’t midden van de oven.