Pompoenkoekjes bakken

Pompoenkoekjes bakken

Pompoenkoekjes bakken met vijfkruidenpoeder, een perfect herfstkoekje voor elke gelegenheid. Pumpkin cookies maak je makkelijk zelf – heerlijk! Het Chinese kruidenmengsel bestaat uit kaneel, steranijs, Szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Wist je dat Szechuanpeper een lichte citroensmaak heeft? Het is geen echte peper en daarom ook niet pittig, wat het ideaal maakt voor allerlei gerechten

En wist je dat vijfkruidenpoeder zorgt voor een warme, kruidige twist? Hoe kan het ook anders met een mix van kaneel, steranijs, venkel, Szechuanpeper en kruidnagel – ideaal voor een herfstig baksel!

Tip: laat het deeg even rusten in de koelkast voor extra smaak en knapperigheid.
Voor erbij: pumpkin spice latte ofwel koffie met pompoenkruiden en een fluffy roomlaag.

* Pompoenpuree maak je zo: kook pompoenblokjes zo’n 10 minuten in water en pureer met een staafmixer tot een fijne puree.

Pompoenkoekjes

Pompoenkoekjes

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Pompoenkoekjes: een chewy herfstkoekje gemaakt met vijfkruidenpoeder. Dit eenvoudige recept zorgt voor heerlijke traktaties!
Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 24 stuks
calorieën 120

Ingrediënten

  • 200 gr pompoenpuree *
  • 150 gr roomboter zacht
  • 2 eieren
  • 110 gr fijne suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl vijfkruidenpoeder
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, en meng deze vervolgens met de pompoenpuree, eieren en suiker tot een luchtig geheel.
  • Voeg de vanille en vijfkruidenpoeder toe en spatel voorzichtig het meel erdoorheen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak hoopjes met een ijslepel; het beslag is luchtig en zal wat uitlopen, dus zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes.
  • Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven. Haal de pompoenkoekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Maak af met witte chocolade of eet direct. Wil je glutenvrij bakken: neem AH vrij van gluten meelmix met 2 tl bakpoeder ipv zelfrijzend bakmeel.

Ook lekker: bananenbrood met pindakaas en chocolade.

Pompoenkoekjes recept
Pompoenkoekjes recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Larissa 1 oktober 2023 at 17:25 - Reply

    Hoi! Klinkt als een goed recept. Er staat alleen niet bij wanneer je het zelfrijzend bakmeel moet toevoegen? Dankjewel.

  2. annelies 8 november 2020 at 17:31 - Reply

    Ha Miranda, mijn koekjes zijn goed gelukt.

    Ik zou het fijn vinden als je de aantallen koekjes vermeldt en
    de plaats in de oven. Midden/onder of boven in de oven. hgr. Annelies

    • Miranda Bernáth 8 november 2020 at 20:54 - Reply

      Fijn Annelies, aantallen staan boven het recept onder de foto, 24 stuks. Ik bak de pompoen koekjes in ’t midden van de oven.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025