Popcorn met za’atar: lekkere snack!
Binnenkort een filmavond? Sla dan zakken chips over en kies voor zelfgemaakte popcorn. Vooral deze popcorn met za'atar, een Midden-Oosterse kruidenmix met onder andere sesamzaad en sumak. Deze kruidenmix kun je gebruiken als topping bij salades, groente en dips, maar ook als smaakmaker voor je popcorn. Dat is weer eens iets anders dan de klassieke popcornvariant met alleen zout.
Zelfgemaakte popcorn is hartstikke makkelijk, en door de maïskorrels zelf te poffen heb je zelf in de hand wat er in gaat qua zout, vet en kruiden. Je kunt het recept daarom aanpassen naar eigen smaak. Zo kun je minder zout of olie gebruiken, of meer za'atar toevoegen voor nog meer smaak.
Liever zoet: popcorn met salted caramel.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 100 gr popcorn mais
- 2 el za'atar
- 1 tl zout
Instructies
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de popcorn mais toe aan de pan en dek af met een deksel, zodat de popcorn niet uit de pan poft. Schud de pan af en toe om ervoor te zorgen dat de popcorn gelijkmatig wordt gepoft.
- Zodra het poppen begint af te nemen, haal je de pan van het vuur en wacht je tot het poppen volledig stopt. Voeg daarna een de overgebleven lepel olijfolie toe samen met de za'atar en zout naar smaak.
- Meng alles goed door elkaar, zodat de popcorn gelijkmatig bedekt is met de olijfolie, za'atar en zout.
Popcorn mais vind je in de supermarkt.
Ook lekker: chips van kokos met zeezout.
Je kunt de popcorn ook poffen in sesamolie, enorm lekker is dat!
Maak ook eens: aubergine snack met za'atar kruiden.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?