- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 10 min
- Kcal: 160
Aubergine snack, krokant gebakken met za’atar kruiden. Een lekkere verantwoorde snack, een groente bite recept voor tussendoor of als bijgerecht.
Lichte aubergine lunch
Of maak er een lichte aubergine lunch van met een dun laagje krokante aubergine op toast, ’n aubergine sandwich, lekker joh!
inspiratie:Wil je gezonder leven eet meer aubergines vijf redenen waarom je juist wél aubergine moet gaan eten.
Ook heel erg lekker, zelf auberginesoep maken.
Gefrituurde aubergine
- Snij de aubergine in de lengte doormidden in dunne plakken. Maak een beslag van 100 ml water en het bloem. Meng de za’atar, panko en ’n snuf zout.
- Haal de plakken aubergine door het beslag en vervolgens door de panko mix. Verhit de olie in een pan en frituur de aubergine aan beide zijden goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier.
Serveer met ’n dip van yoghurt, chilisaus en chilivlokken.
Ook lekker: Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat basilicum en amandelen.
Maak eventueel een sandwich door 2 sneetjes brood te roosteren met de aubergine ertussen in met een dot hummus.
9 x wraps voor in je lunchbox
9 Eenvoudige manieren om tortilla wraps voor in je lunchtrommel te maken, welke wrap neem jij?
Lekker duo aubergine en courgette
Grillen, stoven, bakken, vullen – dit lekkere duo aubergine en courgette is overal voor in.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?