Aubergine snack
Probeer deze heerlijke gefrituurde aubergine met za'atar en panko voor een knapperige en smaakvolle snack. Dit eenvoudige aubergine snack recept is perfect als bijgerecht of als onderdeel van een mezze-plank. Serveer ze warm of koud en geniet van de rijke, kruidige smaken! De panko zorgt voor een heerlijke knapperigheid; deze luchtige broodkruimels zijn perfect om mee te paneren. Je kunt het vinden in de toko of in je eigen supermarkt.
Tip! Maak eventueel een sandwich door 2 sneetjes brood te roosteren met de aubergine ertussen in met hummus.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 á 3 el el bloem
- 40 gr panko
- 2 el za’atar kruiden
- zonnebloemolie om in te bakken
- grof zeezout
Instructies
- Snij de aubergine in de lengte doormidden in dunne plakken.
- Maak een beslag van 100 ml water en het bloem.
- Meng de za’atar, panko en een snuf zout.
- Haal de plakken aubergine door het beslag en vervolgens door de panko mix.
- Verhit de olie in een pan en frituur de aubergine aan beide zijden goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier.
Serveer de krokante aubergine snacks met een dip van yoghurt, chilisaus en chilivlokken.
Ook lekker: gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat, basilicum en amandelen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?