Italiaanse toetjes 3 x lekker & snel

Italiaanse toetjes 3x

Welke Italiaans dessert maak jij?
3 eenvoudige manieren om thuis ’n snel Italiaans toetje te maken.
Namelijk: Zabaglione – Italiaans schuim toetje / Affogato – IJs met espresso toetje / Dolce mascarpone – Zoet mascarpone toetje

3 x huisgemaakte snelle toetjes voor alleen, z’n twee of voor al je vrienden. Welke is jouw favoriet?

Ook lekker: Vegan tiramisu recept met kokosyoghurt en koekjes

Zabaglione

Neem:
4 eidooiers en klop met 50 gr fijne kristalsuiker in een hittebestendige kom met een elektrische mixer tot een lichte, luchtige massa. Roer beetje bij beetje 120 ml zoete marsala mee (droge witte wijn of sherry kan ook). Zet de kom op een net aan kokend water laagje op laag vuur en blijf kloppen tot het mengsel gaat rijzen, maar laat het niet koken. Het volume moet verdubbeld zijn en het mengsel moet als een lint van de mixer lopen. Haal de zabaglione van het vuur en serveer warm of koud in een glas. Je kunt zabaglione ook als saus bij ijs van koffie of hazelnoot gebruiken. Dit zabaglione schuim toetje is voor 4 personen.

Affogato

Neem:
1 bol ijs (vanille of chocolade) en doe in een kopje of glas, schenk hier 1 espresso overheen, voilà, klaar. Maak eventueel af met een topping van vers geslagen room, nootjes of chocolade stukjes. Hét Italiaanse toetje wat met loeihete espresso en een bol ijs in mum van tijd op tafel staat. Dit affogato dessert is voor 1 persoon.

Dolce mascarpone

Neem:
1 el suiker en roer met 200 gr vers roodfruit in een kom en zet even weg. Meng in een andere kom 200 gr mascarpone met 125 gr yoghurt en 1 zakje vanille suiker. Vul glazen of bakjes met een laagje fruit, een laagje mascarpone en weer een laagje fruit maak af met crumble van cantuccini of verse blaadjes munt. Dit dolce mascarpone dessert is voor 4 personen.

Ook lekkker: Tiramisu met limoncello limoen en cantuccini.

Italiaanse toetjes 3 x lekker & snel

Italiaanse toetjes 3x simpel en snel

Ook lekker: Panna cotta met witte chocolade en passievrucht.

Geschreven op: 24 mei 2021

Lees verder

Door Geschreven op: 25 mei 2021Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen