Risotto met truffel en parmezaan

Met schaaf van truffel en parmezaan.
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Kooktijd: 35 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Een heerlijk, Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken, risotto! Maak deze variant eens met parmezaanse kaas en truffel. Maakt het af met fijn basilicumblad.

Schaaf van truffel

Pasta met verse truffel, een heerlijke smaak. Je hebt hier een speciale schaaf voor waar je dunne schijfjes van de truffel kan afsnijden. Een goede mandoline werkt ook prima.
Een heerlijk vegetarisch risotto recept. En helemaal niet zo moeilijk om te maken, zoals misschien wordt gedacht.

Zwarte zomertruffel, perfect voor extra truffel dimensie!

Zeer geschikt is deze truffel voor over gerechten en kan dus ook prima bij deze truffelrisotto. Snij de truffel heel fijn of schaaf met de truffelschaaf.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 el truffelolie
  • 2 sjalotten
  • Peper
  • 600 ml water
  • 1 paddenstoelbouillon tablet
  • 1 el verse basilicum geneden
  • 50 g boter
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 150 g risottorijst
  • Verse truffelschaafsel

Bereidingswijze

  1. 1Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Ondertussen snijd je de sjalotten en knoflook fijn. Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot eventjes kort. Voeg de knoflook en een scheut truffelolie toe en bak even kort.
  2. 2Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  3. 3Maak de risotto af door de rest van de boter en de parmezaanse kaas er doorheen te scheppen. En roer tot de kaas helemaal gesmolten is. Serveer de risotto op een diep bord, besprenkel met truffelolie, fijngesneden basilicum, schaaf van parmezaan en truffel erover. Serveer direct met verse peper, enjoy!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...