Risotto met truffel en parmezaan
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 35 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 776
Een heerlijk, Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken, risotto! Maak deze variant eens met parmezaanse kaas en truffel. Maak het af met fijn basilicumblad. Pasta met verse truffel, een heerlijke smaak. Je hebt hier een speciale schaaf voor waar je dunne schijfjes van de truffel kan afsnijden. Een goede mandoline werkt ook prima.
Een heerlijk vegetarisch risotto recept. En helemaal niet zo moeilijk om te maken, zoals misschien wordt gedacht.
Zeer geschikt is deze truffel voor over gerechten en kan dus ook prima bij deze truffelrisotto. Snij de truffel heel fijn of schaaf met de truffelschaaf.
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 1 el truffelolie
- 2 sjalotten
- verse peper
- 600 ml water
- 1 paddenstoelenbouillon tablet
- 1 el verse basilicum
- 50 gr boter
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 150 gr risottorijst
- verse schaafsel van truffel
Instructies
- Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Ondertussen snijd je de sjalotten en knoflook fijn. Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot eventjes kort. Voeg de knoflook en een scheut truffelolie toe en bak even kort.
- Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Maak de risotto af door de rest van de boter en de parmezaanse kaas er doorheen te scheppen. En roer tot de kaas helemaal gesmolten is. Serveer de risotto op een diep bord, besprenkel met truffelolie, fijngesneden basilicum, schaaf van parmezaan en truffel erover. Serveer direct met verse peper, enjoy!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Ik ga hem maandag maken. Ik voeg wel altijd witte wijn toe om de rijst af te blussen. Daarna begin ik pas met de bouillon. Helaas is nu geen verse truffel. Oh ja, ik doe er ook truffeltapenade door. Dan krijg je natuurlijk wel een heel andere risotto…
Oe, lekker Jos! De truffelolie doet al heel veel, deze is onmisbaar.