Salade met kip in curry uit de Indiase keuken

Een recept uit India
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Een heerlijke goed gevulde salade uit de Indiase keuken, salade met in curry gemarineerde kip. Deze salade is snel, gezond en low-budget. Dit salade recept met kip in curry is op en top perfect op een warme zomeravond. Geniet van dit heerlijke en veelzijdige recept.

Met papadums

Eet lekker met papadums, een soort van dunne, knapperige Indiase cracker. Yum

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 400 gr kipfilet
  • 350 gr voorgekookte aardappelblokjes
  • 4 el rode currypasta
  • 1 kleine courgette
  • 200 gr gemengde sla
  • sladressing met kruiden

Bereidingswijze

  1. 1Snij de kipfilet klein en bak in een koekenpan samen met de aardappel blokjes en de currypasta 5 minuten. Voeg een snufje zout naar smaak toe.
  2. 2Maak eerst de courgette goed schoon. Haal daarna de zaadlijsten eruit door een theelepel te gebruiken. Snij de Courgette vervolgens doormidden. Snij de courgette vervolgens in dunne plakjes en meng deze door de salade.
  3. 3Je kan er voor kiezen om de salade in zijn geheel in een kom toen te doen als het gebruikt als bijgerecht. Wil je het gebruiken als een hoofdgerecht verdeel dan de salade over de borden en verdeel de kip en aardappelen over de borden heen. Schenk tot slot de dressing over de salade.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...