Recepten van keuken: Indiase Recepten

Indiase keuken

De Indiase keuken is erg gevarieerd omdat India veel verschillende maatschappelijke, religieuze en etnische bevolkingsgroepen heeft. De Indiase keuken maakt veel gebruik van rijst, aardappelen, verschillende groenten en kruiden. De garam masala is een zeer bekend kruidenmengsel die veel gebruikt wordt in verschillende gerechten. In het noorden van India eet men voornamelijk yoghurt, noten en ghee. In het zuiden worden vaker pittige gerechten gegeten met jalapeño pepers en kokos, in het oosten eet men veel visgerechten en in het westen wordt vooral veel rijst en groenten gegeten.

Curries, tandoori’s, kofta’s en tikka’s zijn bekende Indiase gerechten. Vaak worden deze gerechten met rijst, roti en vers brood gegeten. Omdat de koe in India een heilig dier is, wordt er door hindoes geen rundvlees gegeten. Naast hindoes wonen er ook veel moslims in India, die op hun beurt weer geen varkensvlees eten. Daarnaast zijn er ook veel hindoes die helemaal geen vlees eten, wat ervoor heeft gezorgd dat er veel Indiase gerechten vegetarisch zijn. Een typisch Indiaas drankje is ‘chai’.  Het is een soort thee met veel specerijen, melk en suiker. Het wordt door Indiase mensen iedere dag gedronken en wordt ook echt beschouwd als dagelijks ritueel. Daarnaast is ‘lassi’ ook een bekende drank in India. Lassi is een yoghurtdrank met kruiden als: kardemom, kurkuma, suiker en kaneel.

Indiase eetgewoonten

De Indiase maaltijd wordt in veel aparte gerechten op tafel geserveerd. Vaak is er een vlees- en/of visschotel en allerlei groenteschotels. Daarnaast wordt er altijd brood, rijst, yoghurt, salade en een chutney bij geserveerd. De Indiase mensen pakken een kleine of grote portie van ieder gerecht dat ze lekker vinden en doen dat in de volgorde die ze persoonlijk het lekkerst vinden.

In India eet men altijd met de rechterhand. De linkerhand mag het eten niet aanraken omdat deze hand als onrein wordt beschouwd. Vrouwen en kinderen eten pas als de mannen gegeten hebben en Indiërs praten voor het eten. Er wordt namelijk absoluut niet gepraat tijdens of na het eten.

Indiase gerechten

Lassi
Heerlijke yoghurtdrank met kruiden als kurkuma, kardemom , suiker en kaneel, die door Indiërs dagelijks gedronken wordt.

Kip tikka masala
Kip tikka masala is een Indisch gerecht met gegrilde kipblokjes in een kruidige en romige tomatensaus. Smaakt heerlijk bij rijst of naanbrood.

Mhaans kari
Een authentiek Indiaas gerecht is Mhaans kari. Mhaans kari is een lamscurry die regelmatig door Indiërs gegeten wordt. Deze heerlijke curry met mals lamsvlees smaakt super goed met rijst.

Naanbrood
Heerlijk brood dat van tarwemeel en verschillende kruiden en knoflook gemaakt is. Het wordt bij veel Indiase gerechten gegeten waarbij het naanbrood als lepel wordt gebruikt.

Forel aloo gobhi
Forel aloo gobhi is forel dat op Indiase wijze is klaargemaakt  met veel kruiden en verschillende groenten. Een heerlijk visgerecht.

Kip madras
Kip madras is een Indiaas gerecht dat over de hele wereld populair is. Het is een gerecht met heerlijke malse stukjes kip in een sausje van verschillende kruiden. Lekker met wat rijst of naanbrood.

Maak nu gemakkelijk zelf heerlijke Indiase gerechten met Indiase recepten. Achchese bhojon kijie! (Eet smakelijk!)

Kip madras recept

Gemiddelde waardering: (0 / 5)

Dit wereldberoemde gerecht uit India is heel eenvoudig om zelf klaar te maken. Malse kip, ...

Lees meer

Indiase mango lassi recept

Gemiddelde waardering: (3.7 / 5)

Heerlijke Indiase lassi lijkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig zelf te maken!

Lees meer

Indiase bonen met kerrie eieren

Gemiddelde waardering: (3.3 / 5)

Sperziebonen op Indiase wijze! Een lekker pittig gerecht, dat je zo pittig kunt maken als ...

Lees meer

Indische rode curry

Gemiddelde waardering: (4 / 5)

Weinig tijd, maar wel zin in een reis door de Indische keuken? Dan bent u ...

Lees meer

Salade met kip in curry uit de Indiase keuken

Gemiddelde waardering: (5 / 5)

Een heerlijke gezonde en gevulde salade uit de Indiase keuken, dan hebben we het over de ...

Lees meer

Korma traditionele Indiase saus

Gemiddelde waardering: (4 / 5)

Korma komt oorspronkelijk uit het noorden van India en betekent stoven. Korma is een echt traditionele ...

Lees meer
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab