Spaghetti met mosselen in tomaten-mosselsaus

Spaghetti met mosselen in tomaten-mosselsaus

Met wijn!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 40 min

Spaghetti met mosselen in tomaten-mosselsaus, gevaarlijk lekker! Een goddelijke pasta met mosselsaus met in bouillon gekookte mosselen. Een stevige tomatensaus met rode wijn, knoflook en rode ui. De chilivlokken maken deze spaghetti in tomaten-mosselsaus af. Echt lekker en best makkelijk te maken. Favo spaghetti!

Pasta zonder kaas met pit

Dit is zo’n pasta, een pasta zonder kaas met pit. Je zal denken dat Italianen over alle pasta Parmezaanse kaas strooien, zeker niet bij dit recept “spaghetti sugo di cozze”. De chilivlokken zorgen voor de pittige touch aan dit pasta recept, waanzinnig al zeg ik ’t zelf.

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen
  • 300 gr spaghetti
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 bouillonblokje
  • 1 glas rode wijn
  • 250 ml tomaten passata
  • handvol platte peterselie
Spaghetti met mosselen in tomaten-mosselsaus recept

Zo maak je pasta met mosselen in tomatensaus

  1. Maak de bouillon, één liter water met het bouillonblokje en breng aan de kook. Doe de mosselen, nadat je ze gecontroleerd en gewassen hebt met schelp in de pan en kook in tien minuten. Haal de mosselen uit de pan en bewaar iets van het kookvocht. Haal de mosselen uit de schelp, bewaar een paar schelpen voor decoratie.
  2. Schil en snipper de ui, schil en pers de knoflook en bak beide kort aan in een scheut olijfolie. Voeg de gepelde mosselen en de chilivlokken toe en fruit nog een paar minuten. Schenk de passata erbij en laat op laag vuur sudderen.
  3. Doe de saus in de blender en meng kort, zodat er nog stukjes mossel in zitten. Doe de saus terug in de pan, voeg de rode wijn toe en wat van het kookvocht van de mosselen. Laat de tomatensaus op een laag vuur een kwartier inkoken. Maak op smaak met grof zout en verse peper en eventueel nog wat chilivlokken.
  4. Kook intussen de spaghetti al dente. Giet de spaghetti af en bewaar iets van het kookvocht. Hak de peterselie en maak de tomaten-mosselsaus af.
  5. Maak de tomatensaus op de gewenste dikte door iets van het kookvocht van de spaghetti toe te voegen. Roer de saus door de spaghetti, schep in kommen en maak af met de mossel schelpen en peterselie. Zo maak je pasta met mosselen in tomatensaus.

Eet de mosselen in tomaten-mosselsaus met frisse komkommersla of kruidige rucola.

Meer mosselen? Italiaanse vissoep, met mosselen.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...