Vegaburger van champignons en kikkererwten

Vegaburger van champignons en kikkererwten

Met rucola en parmezaan
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Deze vegetarische hamburger is te gek lekker! Een vegaburger van champignons en kikkererwten met een topping van rucola en parmezaan. Een heel makkelijk recept voor een doordeweekse avond uit de pan of van de grill op de barbecue. De lekkerste vega burgers maak je zelf.

Vega champignonburgers

Deze vega champignonburgers maak je zó, lekker en snel klaar. Kikkererwten zou je kunnen vervangen voor linzen. Voor het havermeel kan je havervlokken fijn malen tot meel. Zelf gebruik ik glutenvrije havervlokken om deze burger glutenvrij te maken. Kies zelf voor je favoriete brood en rooster even in de oven voor een crunchy bite.

Maak een feest van je champignonburgers en top af met je favorieten, ik begin met rucola, komkommer, champignonburger, rucola, schaaf van parmezaan en het lekkerste.. een zelfgemaakt knoflooksaus van Griekse yoghurt, knoflook, verse peper en verse kruiden met m’n favoriete ketchup, balsamic vinegar!

Vegaburger recept van champignons

Ingrediënten

  • 6 broodjes
  • 250 gr champignons
  • 400 gr kikkererwten uit blik
  • 80 gr havermeel
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el sojasaus
  • verse peper
  • grof zeezout
  • chilivlokken
  • 3 el geraspte parmezaan

Optioneel naar keuze

  • Rucola
  • stuk parmezaanse kaas
  • komkommer
  • saus

Zo maak je een simpele champignonburger

  1. Hak de champignons fijn, laat de kikkererwten uitlekken, schil en pers de knoflook. Meng deze drie samen met het havermeel en sojasaus en maak hier met een staafmixer of keukenmachine een kruimelig geheel van. Voeg naar smaak peper, zout en chilivlokken toe. Meng de parmezaan erbij.
  2. Maak 6 gelijke porties en maak er burgers van. Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Bak de burgers van champignons om en om tot ze een krokant laagje hebben. Laat ze met een deksel op laag vuur goed warm worden van binnen of leg ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Rooster de broodjes licht.
  3. Zet je topping klaar, schil de komkommer, maak je saus naar keuze.
  4. Stapel vervolgens je favoriete burger met rucola sla, burger en topping, smullen van deze heerlijke simpele champignonburger!

Hou je niet van paddestoelen? Vervang deze dan voor voorgekookte bietjes of aubergine.

Meer vega burgers? Recept voor burger van rode biet.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...