Vegan rendang maken met Jackfruit

Vegan rendang maken met Jackfruit

En serundeng
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 1 uur

Vegan rendang maken met Jackfruit en serundeng, een stoofgerecht gekookt in kruiden en kokosmelk met jonge jackfruit. Dit recept is van Vanja van der Leeden die met haar kookboek Indorock vol recepten met een funky twist de Indonesische keuken opnieuw op de kaart zet. Geen moeilijke fusion, maar verrassende combi’s met het bekende comfort food. Uiteraard wel even langs de toko om deze vegan rendang te maken met Jackfruit, niet te moeilijk en super lekker.

Jackfruit curry

Jackfruit curry, rendang maken met jackfruit, echt te gek! Een vegan variant van het bekende Indonesische stoofpotje. Jackfruit is de perfecte vleesvervanger met z’n draderige, vlezige structuur voor stoofgerechten en curry’s. Heerlijk comfort food om te eten met je handen!

Bumbu zelf maken

Bumbu zelf maken, ’t lijkt heel wat werk maar dat valt reuze mee. Met de bumbu recept ben je niet langer dan een kwartier bezig. Wil je toch een snellere bumbu variant of zie je op tegen de boodschappen? De kruidenpasta van Fair Trade Original is aan te raden. Neem dan hier gelijk de Young Jackfruit van mee. Gebruik wel de smaakmakers van Vanja in ’t recept dit maakt echt verschil.

Vegan rendang Jack fruit recept
Vegan rendang Jack fruit

Ingrediënten

  • 500 gr jonge jackfruit

Voor de bumbu

  • 1 el komijnzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 3 kemirinoten
  • 40 gr verse gemberwortel, geschild in plakjes
  • 40 gr verse laoswortel, geschrapt en in plakjes
  • 1 vingerkootje verse kunyit, geschild
  • 6 rode lombokpepers, pitjes verwijderd en grof gehakt
  • 4 rode cabe rawits, in ringetjes
  • snuf zout
  • 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
  • 5 tenen knoflook, gepeld

En verder

  • 2 el kokosolie of zonnebloemolie
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 salamblaadjes
  • 6 limoenblaadjes
  • 4 stengels sereh, gekneusd
  • 2 el paddestoelenpoeder
  • zout naar smaak

Zo maak je een vegetarische curry

  1. Spoel de jackfruit onder stromend water af en laat uitlekken in een vergiet. Maak de bumbu.
  2. Rooster eerst het komijn- en korianderzaad in een droge koekenpan. Wrijf ze fijn in een komvormige vijzel en voeg de overige ingrediënten in stappen toe aan een grote platte vijzel en wrijf tot een pasta. Je kunt alles ook in een blender fijnmalen, eventueel met behulp van twee eetlepels kokos- of zonnebloemolie.
  3. Verhit de kokosolie in een kleine wok, voeg de bumbu toe en gaar tot hij indikt en lekker geurt. Schenk er de kokosmelk bij en voeg de jackfruit toe samen met de overige smaakmakers. Laat nu op laag vuur 45 minuten stoven. Voeg een scheutje water toe als het geheel te droog wordt en roer af en toe om. Zó maak je een vegetarische curry!

Maak je jackfruit curry af met een hand kruidige seroendeng, zelf gemaakt verwijs ik je naar ’t recept van Vanja. Eet lekker met geblancheerde boontjes en kokosrijst.

Meer rendang? Snelle Indonesische rendang.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...