Vegan tiramisu recept
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 25 min
- Wachttijd: 2 uur min
- Klaar in: 2 uur 25 min
- Kcal: 380
Vegan tiramisu recept met kokosyoghurt en koekjes, wie is er niet fan? 'n Klassiek plantaardig nagerecht zonder ei snel te maken en prima een dag van te voren. Er zijn talloze varianten van dit toetje. Vegan tiramisu zelf maken is super simpel.
Tiramisu zonder ei
Tiramisu zonder ei en zonder mascarpone. 't Vocht van kikkererwten werkt perfect. Mix tot stevig luchtig schuim met rietsuiker en kokos yoghurt. Mega romig!
Varieer in koekjes lange vingers, digestive of koekjes van Schär dan is de vegan tiramisu ook nog eens glutenvrij.
Vegan tiramisu
- Gebruik enkel 't vocht van de kikkererwten en doe dit in een keukenmachine. Klop en voeg de suiker langzaam toe aan het vocht, laat draaien tot zo'n stijf mogelijk schuim.
- Zet de keukenmachine uit en spatel rustig de yoghurt door het schuim. Zet 't kokosyoghurt schuim in de koelkast, terwijl je de koek laag gaat maken.
- Dip de koekjes met de koude espresso en amaretto. Vul een schaal eerst met een laag met de gedipte espresso amaretto koekjes schep een laag mousse erop met daarop wat chocoladedruppels. Blijf dit herhalen en eindig met een laagje cacaopoeder uit 'n zeefje.
- Laat de vegan tiramisu minstens twee uur in de koelkast staan.
Ook lekker: tiramisu met rood fruit en zoete dessert wijn, wat ’n toetje! Dat is wat je wil in de zomer.
Tip: Vergeet niet om water toe te voegen aan de kikkererwten en in de koelkast te zetten, deze worden niet meer gebruikt in dit recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Echt héél erg lekker😍 5 kwartier aan het opschuimen geweest en ipv amaretto amandelextract gebruikt (voor oa de zwangeren) maar echt een aanrader! Wij vonden het helemaal niet naar kokos smaken uiteindelijk ook!
Wat fijn te horen, dank voor je feedback Luke!