Vegan tiramisu recept

Vegan tiramisu recept

Met kokosyoghurt
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 2 uur min
  • Klaar in: 2 uur 25 min
  • Kcal: 380

Vegan tiramisu recept met kokosyoghurt en koekjes, wie is er niet fan? ’n Klassiek plantaardig nagerecht zonder ei snel te maken en prima een dag van te voren. Er zijn talloze varianten van dit toetje. Vegan tiramisu zelf maken is super simpel.

Tiramisu zonder ei

Tiramisu zonder ei en zonder mascarpone. ’t Vocht van kikkererwten werkt perfect. Mix tot stevig luchtig schuim met rietsuiker en kokos yoghurt. Mega romig!

Varieer in koekjes lange vingers, digestive of koekjes van Schär dan is de vegan tiramisu ook nog eens glutenvrij.

Ingrediënten

  • 400 gr kikkererwten ’t vocht
  • 80 gr rietsuiker
  • 300 ml kokosyoghurt
  • 300 gr koekjes
  • 110 ml espresso
  • 4 el Amaretto
  • 100 gr pure chocolade druppels
  • 2 el cacaopoeder
Vegan tiramisu
Vegan tiramisu simpel recept

Tiramisu maken zonder mascarpone

  1. Gebruik enkel ’t vocht van de kikkererwten en doe dit in een keukenmachine. Klop en voeg de suiker langzaam toe aan het vocht, laat draaien tot zo’n stijf mogelijk schuim.
  2. Zet de keukenmachine uit en spatel rustig de yoghurt door het schuim. Zet ’t kokosyoghurt schuim in de koelkast, terwijl je de koek laag gaat maken.
  3. Dip de koekjes met de koude espresso en amaretto. Vul een schaal eerst met een laag met de gedipte espresso amaretto koekjes schep een laag mousse erop met daarop wat chocoladedruppels. Blijf dit herhalen en eindig met een laagje cacaopoeder uit ’n zeefje.
  4. Laat de vegan tiramisu minstens twee uur in de koelkast staan. Tiramisu maken zonder mascarpone maak je zó.

Ook lekker: Tiramisu met rood fruit en zoete dessert wijn, wat ’n toetje! Dat is wat je wil in de zomer.

Tip: Vergeet niet om water toe te voegen aan de kikkererwten en in de koelkast te zetten, deze worden niet meer gebruikt in dit recept.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...