Vegetarische andijviestamppot met kikkererwten

Vegetarische andijviestamppot met kikkererwten

En gehakt
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min

Vegetarische andijviestamppot met kikkererwten en gehakt, ve­ga­ge­hakt. ’n Heerlijk vegetarisch Hollands stamppot recept in een Indiaas jasje zó op tafel.

Een Indiase stamppot variant

Een Indiase stamppot variant met kurkuma, kikkererwten en mango. Dit stamppot gerecht ziet er kleurrijk uit zoals vele gerechten uit de De Indiase keuken. De topping van dikke yoghurt, chutney, groene kruiden en verse mango blokjes maken deze maaltijd echt af.

Vegetarisch gehakt

Vegetarisch gehakt, eigenlijk net zo lekker als gehakt maar dan plantaardig op basis van soja-eiwit. Dus rijk aan eiwit en een bron van vezels, vitamine B12 en ijzer. Kom maar door!

Rauwe andijviestamppot vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 300 ml melk
  • 3 teen knoflook
  • klontje boter
  • verse peper, grof zeezout
  • 2 witte uien
  • 1 tl kurkuma
  • 400 gr verse an­dij­vie
  • 200 gr vegetarisch gehakt
  • 400 gr kikkererwten uit blik
  • 4 el olijfolie
  • 4 el mangochutney
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 50 gr ongezouten cashewnoten
  • 4 takjes verse bladpeterselie
  • 1 verse mango

Rauwe andijviestamppot vegetarisch met kikkererwten

  1. Maak de aardappelpuree. Ondertussen, snij de uien in ringen en schil en pers de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de kurkuma hierbij en roerbak op middelhoog vuur.
  2. Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en voeg toe aan de uien en bak kort mee. Als de puree klaar is voeg 2 eetlepels Griekse yoghurt en de rauwe andijvie toe en roer. Meng het ui-kikkererwtenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit weer 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak het gehakt kort op hoog vuur. Hak de cashewnoten en de bladpeterselie, schil en snij de mango.
  4. Serveer de stamppot in kommen en maak af met een schep Griekse yoghurt, vegetarisch gehakt, de mangochutney, cashewnoten, verse mangostukjes en verse kruiden. Smullen van je rauwe andijviestamppot!

Maak variaties met verse kruiden en eet een stuk naanbrood erbij.

Ook lekker: Rauwe andijviestamppot vega met tempeh gemarineerd in ketjap.

Beoordeling: 4.7. van 6 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024