Vegetarische andijviestamppot met kikkererwten
- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 25 min
Vegetarische andijviestamppot met kikkererwten en gehakt, vegagehakt. 'n Heerlijk vegetarisch Hollands stamppot recept in een Indiaas jasje zó op tafel.
Een Indiase stamppot variant
Een Indiase stamppot variant met kurkuma, kikkererwten en mango. Dit stamppot gerecht ziet er kleurrijk uit zoals vele gerechten uit de De Indiase keuken. De topping van dikke yoghurt, chutney, groene kruiden en verse mango blokjes maken deze maaltijd echt af.
Vegetarisch gehakt
Vegetarisch gehakt, eigenlijk net zo lekker als gehakt maar dan plantaardig op basis van soja-eiwit. Dus rijk aan eiwit en een bron van vezels, vitamine B12 en ijzer. Kom maar door!
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 300 ml melk
- 3 teen knoflook
- klontje boter
- verse peper, grof zeezout
- 2 witte uien
- 1 tl kurkuma
- 400 gr verse andijvie
- 200 gr vegetarisch gehakt
- 400 gr kikkererwten uit blik
- 4 el olijfolie
- 4 el mangochutney
- 4 el Griekse yoghurt
- 50 gr ongezouten cashewnoten
- 4 takjes verse bladpeterselie
- 1 verse mango
Vegetarische andijviestamppot
- Maak de aardappelpuree. Ondertussen, snij de uien in ringen en schil en pers de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de kurkuma hierbij en roerbak op middelhoog vuur.
- Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en voeg toe aan de uien en bak kort mee. Als de puree klaar is voeg 2 eetlepels Griekse yoghurt en de rauwe andijvie toe en roer. Meng het ui-kikkererwtenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit weer 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak het gehakt kort op hoog vuur. Hak de cashewnoten en de bladpeterselie, schil en snij de mango.
- Serveer de stamppot in kommen en maak af met een schep Griekse yoghurt, vegetarisch gehakt, de mangochutney, cashewnoten, verse mangostukjes en verse kruiden. Smullen van je rauwe andijviestamppot!
Maak variaties met verse kruiden en eet een stuk naanbrood erbij.
Ook lekker: stamppot met andijvie, geraspte wortel en mosterd.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?