Gevulde eieren met een Japanse twist

Gevulde eieren met een Japanse twist

Gevulde eieren hebben een nog al suf imago, maar dat veranderen we graag. Dit recept is daar een perfect voorbeeld van. Want met een vleugje Japanse culinaire flair voegen we een hele toffe twist aan dit hapje. Japanse gevulde eieren zijn een fantastisch idee om te serveren tijdens de (Paas)brunch of een andere feestelijke gelegenheid. Met Aziatische ingrediënten als sojasaus, Japanse mayonaise, furikake en sriracha geven we een hippe draai!

De eieren marineren we net als ramen eieren in een mix van Japanse sojasaus, mirin, suiker en water. Dit is een optionele stap om meer umami toe te voegen aan de Japanse gevulde eieren. Ook draagt het bij aan de extra wow-factor. De eieren moeten hiervoor minimaal 8 uur marineren. Geen tijd? Dan kun je het marineren ook achterwegen laten.

Gevulde eieren zoals je ze gewend bent? Probeer dan deze eens.

Gevulde eieren Japanse stijl

Japanse gevulde eieren

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Een toffe twist op gevulde eieren: Japanse gevulde eieren. Gemarineerd in sojasaus en gevuld met kewpie mayo en andere Japanse smaakmakers!
Gang Amuse, Hapjes
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 uur 10 minuten
Totale tijd 8 uur 20 minuten
Porties 12 stuks
calorieën 66

Ingrediënten

  • 6 eieren

Marinade

  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml rijstazijn
  • 125 ml water
  • 2 el suiker

Vulling

  • 3 el mayonaise Kewpie
  • 1 el sriracha
  • 1 el sojasaus

Topping

  • 1 stengel bosui in ringetjes
  • 1 el furikake optioneel

Instructies

  • Doe de eieren in een pan en voeg genoeg water toe om de eieren te bedekken. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager en laat je de eieren 10 minuten koken voor hardgekookte eieren.
  • Meng in een kommetje de sojasaus, rijstazijn, water en suiker. Doe de gepelde eieren in de kom en laat afgedekt staan voor minimaal 8 uur.
  • Snijd de eieren doormidden en haal de eidooiers eruit. Voeg ze toe aan een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg Kewpie mayonaise, sriracha en sojasaus toe en meng goed met elkaar.
  • Vul de eieren met de vulling en decoreer de gevulde eieren met kewpie mayonaise, een druppel sriracha, een plakje bosui en bestrooi met furikake.

Hoe langer de eieren marineren, hoe sterker de kleur en de smaak.

Ook lekker: pittige gevulde eieren.

Heb je geen furikake in huis? Dan kun je ook sesamzaadjes gebruiken. Voeg een scheutje vissaus toe aan het ei-mengsel om de vissmaak toe toe te voegen aan de Japanse gevulde eieren.

Gevulde eieren met een Japanse twist

Maak ook eens: gevulde eieren met avocado.

Japanse gevulde eieren met sojasaus

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024