Trend luchtig geklopte boter

Makkie, kloppen tot je ’n ons weegt, boter is back!

Boter luchtig opgeklopt

Opgeklopte boter, ’n luchtig opgeklopte dot op ’n stuk brood écht lekker. Je maakt ’t makkelijk zelf, een kwestie van hard kloppen (met ’n handmixer) tot de boter lekker fluffy luchtig en smeuïg wordt. Gebruik roomboter op kamertemperatuur en de boter is luchtig in no time.

Opgeklopte boter met smaak

’n Eigen variant luchtige opgeklopte boter ofwel whipped butter met smaak kruiden of specerijen, variëren kan volop. Voeg ’n extra smaakje toe. Denk aan verse of gedroogde kruiden, munt of knoflook. Voor wat pit neem je chilipeper of chilivlokken.

Boter recept

’n Boter recept maak je eigen boter, hoe leuk! Neem 500 ml room en 2 el karnemelk en maak je eigen boter. Mix de room en roer de karnemelk erbij. Dek de room luchtig af met een deksel en laat een dag bij kamertemperatuur fermenteren. Zet de room 4 uur in de koelkast zodat ’t botervet hard kan worden. Draai de deksel stevig op de pot en ga flink schudden. Na een paar minuten schudden ontstaat er een grote klomp boter die in de karnemelk drijft. Haal de boterklont eruit en kneed tot een bal. Was en kneed de boter onder een ijskoude kraan tot alle restjes karnemelk verdwenen zijn. De boter is klaar.

Maak ’n luchtige boter met mosterd.

Geschreven op: 10 mei 2020

Door Geschreven op: 10 mei 2020Laatste update: 10 mei 2020

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen