Aardappel poffen doe je zo
Aardappels poffen met grof zeezout uit de oven is altijd een favoriet. Zet de oven aan, leg de aardappels met schil en al op een bakplaat, en laat ze een uur bakken tot ze zacht en gaar zijn. Bestrooi ze lekker met grof zeezout voordat je ze uit de oven haalt en vul ze daarna met je favoriete topping. Voor een krokante korst gebruik je geen aluminiumfolie. Wrijf de aardappels simpel in met olijfolie voor een heerlijk krokante buitenkant.
Recept afdrukken
Ontdek hoe je de perfecte gepofte aardappel maakt met grof zeezout en een krokante korst, klaar om te vullen met je favoriete toppings!
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- olijfolie
- grof zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen goed, laat de schil eraan en prik met een vork een aantal gaatjes in elke aardappel. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met grof zeezout.
- Leg de aardappels op een bakplaat en laat ze 1 uur poffen in de voorverwarmde oven, draai ze halverwege om. De baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de aardappels; het vruchtvlees moet zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.
- Haal de aardappels uit de oven en vul ze met je favoriete toppings, zoals een klontje boter, crème fraîche, of een Griekse yoghurtsaus met knoflook en verse kruiden. Aardappel poffen in de oven doe je zo!
Ook lekker: gepofte zoete aardappel met tzatziki uit de oven met feta en radijs.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Klinkt allemaal heerlijk maar kan je dit ook doen met een mini oven, aangezien je die niet voorverwarmd? Ik heb een mini oven gekregen van inventum en het opwarmen van bv een pizza gaat prima maar een aardappel in folie poffen?
Hi Nenz, Ik denk dat dat prima kan, dit is toch gewoon hetelucht? En je kan deze verwarmen op 220 graden, volgens mij is deze snel op temperatuur.
Laat je me het weten of het is gelukt?
Antw: Het is gelukt en tevens een knoflook bol in de folie gepoft. Het was heerlijk en bedankt voor de reactie. Nenz