Aardappel poffen doe je zó
Met grof zeezout- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 5 minuten
- Kcal: 180
Aardappel poffen doe je met grof zeezout en uit de oven, ’t is altijd favoriet. Oven aan en ’t poffen kan beginnen met schil en al.. Wacht een uurtje tot ze zacht en gaar zijn en vul je pofaardappel met je favoriete topping.
Aardappel met een krokante korst
Aardappel met een krokante korst maak je makkelijk door geen aluminiumfolie te gebruiken. De aardappel is heerlijk krokant, als je ‘m maar wel goed insmeert met olijfolie.
Aardappel poffen in de oven
- Verwarm de oven voor tot 220 graden. Was de aardappelen goed met schil. Prik wat gaatjes in de aardappel met een vork. Smeer in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Leg de aardappels op een bakplaat en laat ze in 1 uur gaar poffen in de voorverwarmde oven. Draai tussendoor wel om. De tijd hangt af van de grootte van de aardappels. Het vruchtvlees moet zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.
- Uit de oven en vul met je eigen favoriet. Een klontje boter of crème fraîche. Een Griekse yoghurt saus met knoflook en verse kruiden heeft ook altijd succes. Aardappel poffen in de oven, zó doe je dat.
Ook lekker: Gepofte zoete aardappel met tzatziki uit de oven met feta en radijs.
Klinkt allemaal heerlijk maar kan je dit ook doen met een mini oven, aangezien je die niet voorverwarmd? Ik heb een mini oven gekregen van inventum en het opwarmen van bv een pizza gaat prima maar een aardappel in folie poffen?
Hi Nenz, Ik denk dat dat prima kan, dit is toch gewoon hetelucht? En je kan deze verwarmen op 220 graden, volgens mij is deze snel op temperatuur.
Laat je me het weten of het is gelukt?
Antw: Het is gelukt en tevens een knoflook bol in de folie gepoft. Het was heerlijk en bedankt voor de reactie. Nenz