Aardappel poffen doe je zó
Met grof zeezout- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 5 minuten
- Kcal: 180
Aardappel poffen doe je met grof zeezout en uit de oven, ’t is altijd favoriet. Oven aan en ’t poffen kan beginnen met schil en al.. Wacht een uurtje tot ze zacht en gaar zijn en vul je pofaardappel met je favoriete topping.
Aardappel met een krokante korst
Aardappel met een krokante korst maak je makkelijk door geen aluminiumfolie te gebruiken. De aardappel is heerlijk krokant, als je ‘m maar wel goed insmeert met olijfolie.
Aardappel poffen in de oven
- Verwarm de oven voor tot 220 graden. Was de aardappelen goed met schil. Prik wat gaatjes in de aardappel met een vork. Smeer in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Leg de aardappels op een bakplaat en laat ze in 1 uur gaar poffen in de voorverwarmde oven. Draai tussendoor wel om. De tijd hangt af van de grootte van de aardappels. Het vruchtvlees moet zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.
- Uit de oven en vul met je eigen favoriet. Een klontje boter of crème fraîche. Een Griekse yoghurt saus met knoflook en verse kruiden heeft ook altijd succes. Aardappel poffen in de oven, zó doe je dat.
Ook lekker: Gepofte zoete aardappel met tzatziki uit de oven met feta en radijs.