Aardappel poffen doe je zó

Aardappel poffen doe je zó

Met grof zeezout
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 5 minuten
  • Kcal: 180

Aardappel poffen doe je zó met grof zeezout en uit de oven, ’t is altijd favoriet. Oven aan en ’t poffen kan beginnen met schil en al.. Wacht een uurtje tot ze zacht en gaar zijn en vul met je favoriete topping, simpel toch!

Aardappel met een krokante korst

Aardappel met een krokante korst maak je makkelijk door geen aluminiumfolie te gebruiken. De aardappel is heerlijk krokant, als je ‘m maar wel goed insmeert met olijfolie.

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • olijfolie
  • grof zeezout
Aardappel poffen recept

Aardappel poffen in de oven

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden. Was de aardappelen goed met schil. Prik wat gaatjes in de aardappel met een vork. Smeer in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Leg de aardappels op een bakplaat en laat ze in 1 uur gaar poffen in de voorverwarmde oven. Draai tussendoor wel om. De tijd hangt af van de grootte van de aardappels. Het vruchtvlees moet zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.
  2. Uit de oven en vul met je eigen favoriet. Een klontje boter of crème fraîche. Een Griekse yoghurt saus met knoflook en verse kruiden heeft ook altijd succes. Aardappel poffen in de oven, zó doe je dat.

Ook lekker, zoete aardappel gepoft. Uit de oven met tzatziki feta en radijs.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 3 stemmen.
Please wait...