Appel kwark toetje

Appel kwark toetje

Appel-kwarktoetje: krokant, romig en heerlijk luchtig. Dit simpele nagerecht met kwark is makkelijk zelf te maken. Het bestaat uit appelmoes, slagroom, kwark en verkruimelde Bastognekoek. De toevoeging van kardemom geeft het een unieke, warme kruidige smaak. Zet jij dit toetje op tafel? De combinatie van appel en kwark is perfect voor de herfst, wanneer we extra zin krijgen om zelf de lekkerste appelmoes te maken.

Voeg wat extra kaneel toe aan de appelmoes voor een echt herfstgevoel en serveer het lekker warm. De Bastognekoek zorgt voor een heerlijke crunch in dit dessert.

Wil je zelf appelmoes maken? Het is simpel en snel: met kaneel, bruine suiker en citroen maak je eenvoudig een heerlijke moes of compote, warm of koud.

Appel kwark dessert recept

Simpel toetje met kwark

3.8 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Zet jij dit herfst toetje op tafel? Appel kwark toetje, krokant, romig, lekker luchtig en het is eenvoudig te maken.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 410

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 tl kardemompoeder
  • 8 Bastognekoeken
  • 500 gr kwark
  • 350 gr appelmoes

Instructies

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en het kardemompoeder stijf in een grote kom.
  • Verkruimel de Bastognekoeken grof.
  • Schep de kwark, de appelmoes en de slagroom in laagjes in de kommen of dessertglazen
  • Maak het dessert af met de verkruimelde koeken. Zó maak je snel een heerlijk toetje.

Ook lekker: speculaas en kwark met aardbeien, een toetje van Bastogne, ofwel platte kaas dessert, eenvoudig te maken.

Appel kwark dessert feestelijk recept
Appel kwark dessert simpel recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024