Appel kwark toetje
Appel-kwarktoetje: krokant, romig en heerlijk luchtig. Dit simpele nagerecht met kwark is makkelijk zelf te maken. Het bestaat uit appelmoes, slagroom, kwark en verkruimelde Bastognekoek. De toevoeging van kardemom geeft het een unieke, warme kruidige smaak. Zet jij dit toetje op tafel? De combinatie van appel en kwark is perfect voor de herfst, wanneer we extra zin krijgen om zelf de lekkerste appelmoes te maken.
Voeg wat extra kaneel toe aan de appelmoes voor een echt herfstgevoel en serveer het lekker warm. De Bastognekoek zorgt voor een heerlijke crunch in dit dessert.
Wil je zelf appelmoes maken? Het is simpel en snel: met kaneel, bruine suiker en citroen maak je eenvoudig een heerlijke moes of compote, warm of koud.
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- 8 gr vanillesuiker
- 1 tl kardemompoeder
- 8 Bastognekoeken
- 500 gr kwark
- 350 gr appelmoes
Instructies
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en het kardemompoeder stijf in een grote kom.
- Verkruimel de Bastognekoeken grof.
- Schep de kwark, de appelmoes en de slagroom in laagjes in de kommen of dessertglazen
- Maak het dessert af met de verkruimelde koeken. Zó maak je snel een heerlijk toetje.
Ook lekker: speculaas en kwark met aardbeien, een toetje van Bastogne, ofwel platte kaas dessert, eenvoudig te maken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?