Aubergine lasagne met noten
Aubergine lasagne met noten, raclette kaas en crème fraîche is een heerlijke vega lasagne, opgebouwd uit smakelijke laagjes aubergine en een notenkorst. Deze gezonde versie bevat precies genoeg crème fraîche om de smaken in balans te houden, en is ideaal voor zowel lunch als avondmaaltijd. Met de toevoeging van pittige raclette kaas krijgt dit gerecht een extra smaakboost, en het is eenvoudig te maken en heerlijk zowel warm als koud.
Deze aubergine lasagne met een krokante notenkorst is een echte aanrader voor wie houdt van groentegerechten met een twist. Het is een veelzijdig gerecht dat perfect past bij een frisse salade of als licht diner. Probeer het uit en ontdek hoe lekker en voedzaam een groentelasagne kan zijn.
Ingrediënten
- 100 gr ongezouten noten
- 2 aubergines
- 2 sjalotten
- 2 sneetjes brood
- 1 tl paprikapoeder
- 250 ml crème fraîche
- 4 el olijfolie extra vergine
- 2 plakken raclette kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in de lengte in 12 dunne plakken en bestrijk ze dun met (gebruik 2 eetlepels) olijfolie.
- Verhit een droge koekenpan en bak de aubergineplakken in batches bruin en gaar, keer ze halverwege om.
- Maal de gemengde noten grof in een keukenmachine. Snijd het brood in stukjes en voeg dit toe aan de keukenmachine. Verkruimel het geheel grof.
- Pel en snipper de sjalotten en fruit ze in een koekenpan met de overige 2 eetlepels olijfolie totdat ze zacht zijn. Voeg het noten- en broodmengsel toe en meng goed. Voeg paprikapoeder toe en bak 2 minuten, totdat het mengsel knapperig en bruin is. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de aubergineplakken met zout en peper. Bestrijk 4 plakken royaal met de helft van de crème fraîche en leg deze op de bodem van een ovenschaal. Verdeel de helft van het notenmengsel erover. Leg nog 4 aubergineplakken bovenop, besmeer deze met de overige crème fraîche en verdeel de rest van het notenmengsel erover.
- Leg de laatste aubergineplakken bovenop. Verdeel het resterende notenmengsel over de bovenkant en snijd de raclette kaas in plakjes. Leg de kaas over de aubergineplakken.
- Bak de aubergine lasagne in de oven gedurende 10 tot 15 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
Ook lekker: aubergine parmigiana recept. Lasagne van aubergines ofwel melanzane, een Italiaans gerecht.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?