Aubergine lasagne met noten

Vegetarisch taartje
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Maak dit heerlijke vegetarische gerecht, een heerlijk taartje van aubergine, tijdens een feestje of gewoon als hoofdgerecht.

Vegetarisch taartje

Als lunch of als hoofdgerecht. Warm of koud. Eigenlijk kan dit vegetarische taartje altijd wel!

Ingrediënten

  • 100 gr ongezouten noten
  • 2 aubergines
  • 2 sjalotten
  • 4 tomaten
  • 3 sneetjes oud brood
  • 1 tl paprikapoeder
  • 250 ml crème fraîche
  • 8 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergines in de lengte door in 12 dunne plakken. Bestrijk ze dun met 2 eetlepels olie. Verhit een droge koekenpan en bak hierin de aubergine bruin en gaar. Keer ze halverwege 1 keer om.
  2. 2Maal de gemengde noten in een keukenmachine grof. Snij het brood in stukjes en voeg ook deze toe in de keukenmachine. Verkruimel het geheel grof.
  3. 3Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de gesnipperde sjalotten. Meng het noten- en broodmengsel erdoor en voeg het paprikapoeder toe. Bak het ongeveer 2 minuten knapperig en bruin. Breng het eventueel op smaak met wat zout en peper.
  4. 4Bestrooi de aubergineplakken met zout en peper en bestrijk 4 plakken royaal met de helft van de crème fraîche. Leg de 4 aubergineplakken met crème fraîche op de bodem van een ovenschaal en verdeel hierover de helft van het notenmengsel. Leg hierop weer 4 aubergineplakken en besmeer ook deze met de andere helft van de crème fraîche. Verdeel de rest van het notenmengsel erover en leg er de laatste aubergineplakken op. Snij de tomaten in plakjes en leg deze als dakpannen er bovenop. Bestrijk de tomaten met de overgebleven olie en bestrooi er wat peper over.
  5. 5Bak de auberginelasagne in de oven in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar en geniet van je vegetarische taartje!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...