Bloemkool pastinaaksoep

Bloemkool pastinaaksoep

Met knoflookbrood
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 265

Bloemkool pastinaaksoep met knoflookbrood, heerlijk en easy soep tjokvol groente. Een romige en voedzame kidsproof pastinaak met bloemkoolsoep.

Bloemkool pastinaaksoep

Pastinaak is zó gezond en zeker in de winter kan je bijna niet om de ‘vergeten groente’ pastinaak heen. Dat is ook niet raar, want het is een van de weinige groenten die het met koud weer beter doet. Met bloemkool zit je altijd goed.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bloemkool
  • 400 gr pastinaak
  • 1,6 l bouillon
  • snuf chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie

Knoflookbrood

  • 4 sneden brood
  • 2 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
Soep van pastinaak en bloemkool

Soep van pastinaak en bloemkool

  1. Schil de pastinaak en snij in stukken en de bloemkool in roosjes. Pel de ui en snij in ringen, pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak de ui en knoflook zo’n 4 minuten.
  2. Voeg de pastinaak en bloemkool toe en bak zo’n 10 minuten zachtjes mee. Voeg de chilipoeder en paprikapoeder toe samen met de bouillon en laat nog een kwartier zachtjes koken.
  3. Maak intussen een knoflookolie, pers de knoflook en meng met de olijfolie. Smeer de boterhammen in en bak om en om in een hete koekenpan. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
  4. Schep de soep in kommen en maak af met een paar drupjes olijfolie en ’t knoflookbrood. Soep met pastinaak en bloemkool zó maak je ‘t.

Vul eventueel aan met stukjes pittige worst in en op de soep.

Ook lekker: Frietjes van pastinaak.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...