Bloemkooldip
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 110
Bloemkooldip met knoflook en (ribbel)chips. Je maakt het heel makkelijk, 't is lekker én gezond op toast of 'n laagje op brood. Smeuïg, dik en romig gemaakt met eenvoudige ingrediënten.
Dip gemaakt van bloemkool
Dip gemaakt van bloemkool, 'n gezond smeersel klaar in minder dan 20 minuten. Iets wat zoet, gekruid, perfect voor 'n gezonde late night snack.
Bloemkool is echt 'n superfood. Perfect voor de spijsvertering, het heeft een antioxidatieve en een ontstekingsremmende werking.
Inspiratie: 3 x dipsaus voor chips welke dip neem jij? 3 eenvoudige manieren om thuis dipsaus voor chips (of rauwkost) te maken.
Bloemkool met chips
- Was en snij de bloemkool in kleine roosjes en kook in gezouten water in 15 minuten zacht en gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en mix tot een romige dip. Maak af met een paar drupjes olijfolie en dippen maar. Bloemkool om te dippen met chips maak je zó.
Ook lekker als smeersel op een wrap of als bijgerecht met eventueel gegrilde groenten.
Ook lekker: Avocado-dip 'n snelle dip met verse peterselie, lekker én gezond met yoghurt en limoen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?