
Bloemkooldip – dip van bloemkool
Bloemkooldip met knoflook en (ribbel)chips – supermakkelijk om te maken, lekker én gezond! Smeuïg, dik en romig, perfect als spread op toast of brood. Deze kruidige bloemkooldip heeft een subtiele zoetheid en staat in minder dan 20 minuten op tafel. Ideaal als gezonde late-night snack! Dus geen saus voor bloemkool, maar een dip van bloemkool – heerlijk romig en ideaal om te dippen.
Bloemkool is een echte superfood: goed voor de spijsvertering, boordevol antioxidanten en met ontstekingsremmende eigenschappen.
Inspiratie: simpele dipsaus maken chips, welke dip neem jij? drie eenvoudige manieren om thuis dipsaus voor chips (of rauwkost) te maken.

Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 kopje melk (plantaardig)
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 el boter (plantaardig)
- zout en peper
- ribbelchips
Instructies
- Was de bloemkool en snijd deze in kleine roosjes.
- Kook de roosjes in gezouten water gedurende 15 minuten, tot ze zacht en gaar zijn. Giet de bloemkool af en laat afkoelen.
- Doe alle ingrediënten (boter, melk, knoflook. zout en peper) in een blender en mix tot een romige dip.
- Serveer met een paar druppels olijfolie eroverheen.
Ook heerlijk als smeersel op een wrap of als bijgerecht, bijvoorbeeld met gegrilde groenten.
Tip: probeer ook eens avocado-dip – een snelle en frisse dip met verse peterselie, yoghurt en limoen of groentestengels met dipsaus. Lekker én gezond.


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?