Caprese aardappels uit de oven

Caprese aardappels uit de oven

Mozzarella, tomaat en basilicum
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur en 20 min
  • Klaar in: 1 uur en 30 min

Caprese aardappels uit de oven, favoriet! Een zomerse aardappel, variant op de salade caprese. Een simpel maar super lekker recept. Echt eentje voor bij de bbq of picknick.

Aardappel met mozzarella uit de oven

Deze te gek lekkere krokante aardappel met mozzarella uit de oven, geroosterde tomaten, basilicum en olijfolie neem je zó mee in je lunchtrommel, want koud is deze caprese aardappel ook best oké! Met je ogen dicht, een Italiaanse klassieker.

Caprese aardappels uit de oven recept

Ingrediënten

  • 2 grote kruimige aardappels
  • 1 bol mozzarella
  • 2 trostomaten
  • 2 el basilicum blaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • grof zeezout
  • verse peper

Zo maak je gepofte aardappel met mozzarella

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappels en prik met een vork een aantal gaatjes rondom de aardappel. Leg ze in wat olijfolie met verse peper en grof zeezout en pof de aardappels één uur tot ze gaar zijn in de oven. Laat kort afkoelen. Laat de oven aan.
  2. Maak vast de basilicum olie. Maak de knoflook en de basilicum fijn in een vijzel. Voeg de olijfolie toe, roer goed door en kruid het mengsel naar smaak met zout en peper. Geen vijzel? Gebruik een keukenmachine of hak de blaadjes fijn met de hand.
  3. Snij de aardappels in. Snij de tomaten en mozzarella in dunne plakjes en duw ze (voorzichtig) om en om in de aardappel. Druppel de basilicum olie erover en zet de aardappels terug in de ingevette ovenschaal. Bak de aardappels 20 minuten tot de mozzarella gesmolten is en de aardappels goudbruin zijn.

Maak je maaltijd af met verse spinazie, wok kort met verse knoflook en geroosterde mini tomaatjes. Geniet lekker van je gepofte aardappel met mozzarella, tomaat en basilicum!

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...