Chocolade pepernoten

Chocolade pepernoten

Kruidnoot met chocola
  • Aantal: 5
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 230

Chocolade pepernoten ofwel ’n kruidnoot met chocola. Hollandse koekjes met puur melk of witte chocolade maak ze simpel zelf met dit recept.

Een typische Hollandse lekkernij en niet alleen tijdens Sinterklaas.

Chocolade pepernoten maken

Chocolade pepernoten maken met pure- witte- of melk chocolade, wat neem jij? Lekker en verslavende kruidnoten bak je zelf.

Ingrediënten

  • 3 el melk
  • 100 gr zachte boter
  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el speculaaskruiden
  • Chocolade wit, melk en/of puur

Chocolade pepernoten recept

  1. Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Voeg in het kuiltje de suiker, boter, speculaaskruiden, melk en ’n snuf zout toe. Verkruimel dit met je handen door het meel en kneed tot soepel deeg.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden. Vorm kleine balletjes van het deeg, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pepernoten in zo’n 20 minuten bruin. Laat afkoelen.
  4. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water. Doop de pepernoten in de warme chocolade en laat hard worden. Chocolade pepernoten recept maak je zó.

Ook lekker: Pepernotentaart met roomkaas, slagroom en witte chocolade, ’n makkelijke taart zonder oven.

Doen: Rocky road sinterklaas met de leftovers van Sint

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.8. van 12 stemmen.
Please wait...