Chocolade pepernoten

chocolade-pepernoten
  • Porties: 5
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Pure, melk of witte chocolade pepernoten. Maak ze simpel zelf met dit recept. Ontzettend lekker en verslavend, een typische Hollandse lekkernij tijdens Sinterklaas.

Chocolade pepernoten, welke kleur?

De witte pepernoten zijn altijd als eerste op dus hier maak ik de meeste van. Je kunt het op je eigen smaak aanpassen. Hou je meer van puur? Dan gebruik je donkere chocolade. Lekker snoepen maar!

Ingrediënten

  • 3 el melk
  • 100 gr zachte boter
  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el speculaaskruiden
  • Chocolade (wit, melk en/of puur)
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Stap1

Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden.

Stap2

Voeg in het kuiltje de suiker, boter, speculaaskruiden, het zout en de melk toe. Verkruimel dit met je handen door het meel. Kneed het snel tot soepel deeg.

Stap3

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Stap4

Vorm kleine balletjes van het deeg, leg deze op de bakplaat en bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Laat de pepernoten afkoelen.

Stap5

Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water. Doop een gedeelte van de pepernoten in gesmolten chocolade (puur, melk en/of wit). Laat de chocolade vervolgens hard worden. Je chocoladepepernoten zijn klaar!

Natuurlijk kan je ook glutenvrije pepernoten maken.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab