Chocolade pepernoten

Kruidnoot met chocola
  • Aantal: 5
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Pure, melk of witte chocolade pepernoten. Maak ze simpel zelf met dit recept. Ontzettend lekker en verslavend, een typische Hollandse lekkernij tijdens Sinterklaas.

Chocolade pepernoten, welke kleur?

De witte pepernoten zijn altijd als eerste op dus hier maak ik de meeste van. Je kunt het op je eigen smaak aanpassen. Hou je meer van puur? Dan gebruik je donkere chocolade. Lekker snoepen maar!

Ingrediënten

  • 3 el melk
  • 100 gr zachte boter
  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el speculaaskruiden
  • Chocolade wit, melk en/of puur
  • 500 gram mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • 100 ml melk
  • 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. 1Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. 2Voeg in het kuiltje de suiker, boter, speculaaskruiden, het zout en de melk toe. Verkruimel dit met je handen door het meel. Kneed het snel tot soepel deeg.
  3. 3Verwarm de oven voor op 150 graden.Vorm kleine balletjes van het deeg, leg deze op de bakplaat en bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten bruin en laat even afkoelen.
  4. 4Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water. Doop een gedeelte van de pepernoten in gesmolten chocolade. Laat de chocolade hard worden. Je chocoladepepernoten zijn klaar!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...