Franse frietjes uit de oven met verse kruiden

Zeezout en rozemarijn
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Franse frietjes uit de oven met verse kruiden. Lekker als bijgerecht te serveren. En makkelijk als je wat extra mensen over de vloer hebt die mee eten.

Frietjes, gegarandeerd succes, een lekker en eenvoudig bijgerecht

Frietjes, we worden er blij van! Uit het vriesvak is natuurlijk erg snel en simpel maar zelf verse friet maken is ook echt niet moeilijk. Een eenvoudig bijgerecht met lekker wat zeezout en verse kruiden. Rozemarijn is altijd erg lekker maar peterselie of basilicum is ook een aanrader. Als de friet uit de oven komt en je bestrooit nog met parmezaan rasp is het feest compleet! Een leuk bijgerecht voor de kerst!

Ingrediënten

  • 700 gr grote aardappelen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el olijfolie
  • Grof zeezout
  • Verse kruiden
  • Optioneel, parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 240 graden en laat met de bakplaat warm worden. Was de aardappelen en laat ongeschild, in de lengte snijden in schijven van 1 cm dik. Snijd daarna elke aardappelschijf in de lengte in repen van 1,5 cm en leg ze in een schaal. Schud door de aardappelrepen chilipoeder en bedruppel met de olie en schud goed om.
  2. 2De frietjes leg je in een laag op de bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven. (Niet op elkaar) Draai de frietjes om en bak nog eens 20 minuten tot ze krokant en bruin zijn.
  3. 3Hak intussen de verse kruiden, lekker met rozemarijn, basilicum of peterselie maar doe vooral wat jij lekker vindt. Bestrooi met wat grof zeezout en mix met verse kruiden. Direct lekker op tafel!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...