Gekruide Franse frietjes uit de oven met verse kruiden
Zelfgemaakte ovenfriet met kruiden – knapperig, goudbruin en vol smaak, ovenfriet met een twist! Geen standaard frietjes, maar knapperige Franse frietjes uit de oven met verse kruiden en knapperig zeezout. Superlekker als bijgerecht en ideaal als er spontaan wat extra eters aanschuiven. Extra lekker: bestrooi de frietjes direct uit de oven met geraspte Parmezaanse kaas. Een simpel trucje voor onweerstaanbare frietjes met een crunchy bite.
Zelf friet maken klinkt misschien als gedoe, maar geloof ons: het is makkelijker dan je denkt. Snijd de aardappelen in dikke, rustieke frieten, hussel ze met een beetje olijfolie en chilipoeder en laat de oven het werk doen. Wil je ze nóg lekkerder? Strooi er na het bakken een flinke hand verse kruiden over, zoals rozemarijn, peterselie of basilicum.
Voor erbij: boerenkool caesar salade, een vezelrijke twist op de klassieke caesar, en de perfecte match met gekruide Franse frietjes!
Ingrediënten
- 700 gr grote aardappelen
- 1 tl chilipoeder
- 1 el olijfolie
- grof zeezout en-of verse kruiden
Optioneel
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240 graden en plaats de bakplaat erin om mee te verwarmen.
- Was de aardappelen goed en laat de schil eraan. Snijd ze eerst in plakken van 1 cm dik en vervolgens in repen van ongeveer 1,5 cm breed.
- Doe de aardappelrepen in een grote kom, bestrooi met chilipoeder en besprenkel met olie. Meng goed zodat alle frietjes gelijkmatig bedekt zijn.
- Verdeel de frietjes in een enkele laag over de hete bakplaat (zorg dat ze niet op elkaar liggen). Bak ze 20 minuten, draai ze dan om en bak nog eens 20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Hak ondertussen verse kruiden zoals rozemarijn, basilicum of peterselie. Bestrooi de Franse frietjes met grof zeezout en de kruiden. Serveer direct.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?