Pasta pesto met garnalen

Pasta pesto met garnalen

Zo lekker Italiaans en makkelijk
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Pasta pesto met garnalen zó lekker Italiaans en makkelijk. De Garnalen maken ’t gerecht echt af. Een lekker vullend recept voor de hele fam! Ook als je alleen eet is het een aanrader. Pasta pesto met garnalen kan je met alle soorten pasta maken, spaghetti is heerlijk.

Pasta met garnalen en knoflook

Pasta met garnalen en knoflook of ’n gamba, ’t Spaanse woord voor grote garnaal. Zorg wel dat deze gepeld is van te voren dat eet wat makkelijker.

De roze garnalen zijn eigenlijk alle tropische garnalen die gekweekt zijn. De roze garnaal is van tevoren gekookt en ingevroren. Deze is erg geschikt voor een pasta recept.

Ingrediënten

  • 300 gr spaghetti
  • 3 teen knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 500 gr rauwe gepelde garnalen
  • 6 el groene pesto
  • 150 gr cherry tomaten

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta toe en kook beetgaar.
  2. Snijd intussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak deze 4 minuten mee. Snijd ook de cherrytomaten in vieren. De spaghetti is klaar, giet af en meng de pasta met pesto en de klein gesneden cherrytomaten. Schep de knoflook en garnalen voorzichtig door de pasta.
  3. Verdeel de pasta over de borden, beetje verse peper, verse basilicum en Voilà!

Ook lekker: Garnalen marineren voor bbq of gourmet. Maak ook je groene pesto zelf. Hoe maak je een groene pesto zó!

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.6. van 91 stemmen.
Please wait...