Pasta pesto met garnalen

Zo lekker Italiaans en makkelijk
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Pasta pesto, we krijgen er nooit genoeg van! Pasta is zo lekker Italiaans en makkelijk. De Garnalen maken het gerecht af. Een lekker vullend recept voor de hele familie. Ook als je alleen eet vanavond is het een aanrader. Pasta pesto met garnalen kun je met alle soorten pasta maken, wij maken deze met spaghetti maar kijk wat je in huis hebt.

Garnalen of een gamba in de pasta?

Gamba is eigenlijk gewoon het Spaanse woord voor grote garnaal. Zorg wel dat deze gepeld is van te voren. Het eet namelijk zo lastig(-: Dat kun je zelf doen of je koopt ze vast gepeld. De roze garnalen zijn eigenlijk alle tropische garnalen, die gekweekt zijn. De roze garnaal is van tevoren gekookt en ingevroren. Deze is heel erg geschikt voor dit pasta recept.Lekker simpel deze pasta, genieten met een glas stevige rode wijn. Lekker avondje!

Ingrediënten

  • 300 gr spaghetti
  • 3 teen knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 500 gr rauwe gepelde garnalen
  • 6 el groene pesto
  • 150 gr cherry tomaten

Bereidingswijze

  1. 1Breng water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta toe en kook beetgaar.
  2. 2Snijd intussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak deze 4 minuten mee. Snijd ook de cherrytomaten in vieren. De spaghetti is klaar, giet af en meng de pasta met pesto en de klein gesneden cherrytomaten. Schep de knoflook en garnalen voorzichtig door de pasta.
  3. 3Verdeel de pasta over de borden, beetje verse peper, verse basilicum en Voilà!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...