Pasta pesto met garnalen

Pasta pesto met garnalen
  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Pasta pesto, we krijgen er nooit genoeg van! Pasta is zo lekker Italiaans en makkelijk. De Garnalen maken het gerecht af. Een lekker vullend recept voor de hele familie. Ook als je alleen eet vanavond is het een aanrader. Pasta pesto met garnalen kun je met alle soorten pasta maken, wij maken deze met spaghetti maar kijk wat je in huis hebt.

Garnalen of een gamba in de pasta?

Gamba is eigenlijk gewoon het Spaanse woord voor grote garnaal. Zorg wel dat deze gepeld is van te voren. Het eet namelijk zo lastig(-: Dat kun je zelf doen of je koopt ze vast gepeld. De roze garnalen zijn eigenlijk alle tropische garnalen, die gekweekt zijn. De roze garnaal is van tevoren gekookt en ingevroren. Deze is heel erg geschikt voor dit pasta recept.Lekker simpel deze pasta, genieten met een glas stevige rode wijn. Lekker avondje!

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 3 tenen knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 500 gram rauwe gepelde garnalen
  • 6 el groene pesto
  • 150 gr cherry tomaten (voor wat kleur)

Bereidingswijze

Stap1

Breng water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta toe en kook beetgaar.

Stap2

Snijd intussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak deze 4 min. mee. Snijd ook de cherrytomaten in vieren. De spaghetti is klaar, giet af en meng de pasta met pesto en de klein gesneden cherrytomaten. Schep de knoflook en garnalen voorzichtig door de pasta.

Stap3

Verdeel de pasta over de borden, beetje verse peper, verse basilicum en Voilà!

Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab