Pasta pesto met garnalen
Pasta pesto met garnalen zo lekker Italiaans en makkelijk. De Garnalen maken het gerecht echt af. Een lekker vullend recept voor de hele fam! Ook als je alleen eet is het een aanrader. Pasta pesto met garnalen kan je met alle soorten pasta maken, spaghetti is heerlijk. Pasta met garnalen en knoflook of een gamba, het Spaanse woord voor grote garnaal. Zorg wel dat deze gepeld is van te voren dat eet wat makkelijker.
De roze garnalen zijn eigenlijk alle tropische garnalen die gekweekt zijn. De roze garnaal is van tevoren gekookt en ingevroren. Deze zijn perfect voor pasta recepten.
Ingrediënten
- 300 gr spaghetti
- 3 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- 500 gr rauwe gepelde garnalen
- 6 el groene pesto
- 150 gr cherry tomaten
Instructies
- Breng water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta toe en kook beetgaar.
- Snijd intussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak deze 4 minuten mee. Snijd ook de cherrytomaten in vieren. De spaghetti is klaar, giet af en meng de pasta met pesto en de klein gesneden cherrytomaten. Schep de knoflook en garnalen voorzichtig door de pasta.
- Verdeel de pasta over de borden, beetje verse peper, verse basilicum en Voilà!
Ook lekker: Garnalen marineren voor bbq of gourmet. Maak ook je groene pesto zelf. Hoe maak je een groene pesto zó! Maak ook eens een pasta pesto met kip.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?