Pasta pesto met garnalen

Pasta pesto met garnalen

Zo lekker Italiaans en makkelijk
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 15 min
  • Klaar in: Klaar in 15 min
  • Kcal: Calorieën 700

Pasta pesto met garnalen zó lekker Italiaans en makkelijk. De Garnalen maken ’t gerecht echt af. Een lekker vullend recept voor de hele fam! Ook als je alleen eet is ’t een aanrader. Pasta pesto met garnalen kan je met alle soorten pasta maken, spaghetti is heerlijk.

Pasta met garnalen en knoflook

Pasta met garnalen en knoflook of ’n gamba, ’t Spaanse woord voor grote garnaal. Zorg wel dat deze gepeld is van te voren dat eet wat makkelijker.

De roze garnalen zijn eigenlijk alle tropische garnalen die gekweekt zijn. De roze garnaal is van tevoren gekookt en ingevroren. Deze zijn perfect voor pasta recepten.

Pasta pesto met garnalen

Pasta pesto garnalen recept

3.5 van 197 stemmen
Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Porties 4 Personen
calorieën 700

Ingrediënten

  • 300 gr spaghetti
  • 3 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 500 gr rauwe gepelde garnalen
  • 6 el groene pesto
  • 150 gr cherry tomaten

Instructies

  • Breng water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta toe en kook beetgaar.
  • Snijd intussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak deze 4 minuten mee. Snijd ook de cherrytomaten in vieren. De spaghetti is klaar, giet af en meng de pasta met pesto en de klein gesneden cherrytomaten. Schep de knoflook en garnalen voorzichtig door de pasta.
  • Verdeel de pasta over de borden, beetje verse peper, verse basilicum en Voilà!

Ook lekker: Garnalen marineren voor bbq of gourmet. Maak ook je groene pesto zelf. Hoe maak je een groene pesto zó! Maak ook eens een pasta pesto met kip.

Dit recept valt onder

Pasta
Hoofdgerecht
Italiaans
Vis