Gevulde pepernoten met abrikozen
Pistache en gember- Aantal: 25
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 110
Gevulde pepernoten recept
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix vervolgens de boter, speculaasmix en 2 eetlepels water met elkaar. Kneed het deeg met je handen tot een bal.
- Meng de abrikozen, pistachenootjes en gember met een keukenmachine tot een mengsel. Verdeel daarna het deeg in ongeveer 25 balletjes
- Druk met je duim een holte in ieder bolletje en vul deze met het abrikozenmengsel.
- Vouw vervolgens het deeg rond de vulling dicht. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de gevulde pepernoten op. Bak ze in 15 tot 20 minuten mooi goudbruin en gaar. Gevulde pepernoten recept zó maak je ’t.
Ook lekker: Sinterklaas muffins met pepernoten, koek- en speculaaskruiden recept, je maakt ze makkelijk en snel zelf, ’n perfecte combi muffinbeslag en kruidnoten. Lekker joh!
Of maak ’n Simpel speculaas recept lekker brosse koekjes.