Gevulde pepernoten met abrikozen

Gevulde pepernoten met abrikozen

Pistache en gember
  • Aantal: 25
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 110

Gevulde pepernoten met abrikozen, pistache en gember, simpel te maken pepernoten recept, weer eens wat anders als de bekende pepernoot, maak ’n pepernotenmix.

Pepernoten met vulling

Pepernoten met vulling, ’n pepernotenmix. ’t is weer eens iets anders.

Ingrediënten

  • 2 bolletjes gember
  • 25 gr gepelde pistachenootjes
  • 80 gr gewelde abrikozen
  • 400 gr speculaasmix
  • 150 gr zachte boter

Gevulde pepernoten recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix vervolgens de boter, speculaasmix en 2 eetlepels water met elkaar. Kneed het deeg met je handen tot een bal.
  2. Meng de abrikozen, pistachenootjes en gember met een keukenmachine tot een mengsel. Verdeel daarna het deeg in ongeveer 25 balletjes
  3. Druk met je duim een holte in ieder bolletje en vul deze met het abrikozenmengsel.
  4. Vouw vervolgens het deeg rond de vulling dicht. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de gevulde pepernoten op. Bak ze in 15 tot 20 minuten mooi goudbruin en gaar. Gevulde pepernoten recept zó maak je ’t.

Ook lekker: Sinterklaas muffins met pepernoten, koek- en speculaaskruiden recept, je maakt ze makkelijk en snel zelf, ’n perfecte combi muffinbeslag en kruidnoten. Lekker joh!

Of maak ’n Simpel speculaas recept lekker brosse koekjes.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024