Gevulde pepernoten

Een pepernoot met vulling
  • Aantal: 25
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

We kennen natuurlijk allemaal de pepernoten en kruidnoten die rond de aankomst van Sinterklaas weer erg populair zijn. Je kunt deze natuurlijk ook zelf maken. Wat dacht je van dit pepernoten recept met een lekkere vulling? Leuk voor de afwisseling!

Een simpel pepernoot recept met een heerlijke vulling

Wij maakten deze kruidnoten (want dat zijn het eigenlijk) met gember, abrikoos en pistache maar natuurlijk kun je de kruidnoten ook anders vullen. Bijvoorbeeld met amandelspijs.

Ingrediënten

  • 2 bolletjes gember
  • 25 gr gepelde pistachenootjes
  • 80 gr gewelde abrikozen
  • mix voor speculaas 400 gr
  • 150 gr zachte boter

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix vervolgens de boter, speculaasmix en 2 eetlepels water met elkaar. Kneed het deeg met je handen tot een bal.
  2. 2Meng de abrikozen, pistachenootjes en gember met een keukenmachine tot een mengsel. Verdeel daarna het deeg in ongeveer 25 balletjes
  3. 3Druk met je duim een holte in ieder bolletje en vul deze met het abrikozenmengsel.
  4. 4Vouw vervolgens het deeg rond de vulling dicht. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de gevulde pepernoten op. Bak ze in 15 tot 20 minuten mooi goudbruin en gaar.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...