Gevulde pepernoten

gevulde pepernoten
  • Hoeveelheid: 25
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 40m

We kennen natuurlijk allemaal de pepernoten en kruidnoten die rond de aankomst van Sinterklaas weer erg populair zijn. Je kunt deze natuurlijk ook zelf maken. Wat dacht je van dit pepernoten recept met een lekkere vulling? Leuk voor de afwisseling!

Een simpel pepernoot recept met een heerlijke vulling

Wij maakten deze kruidnoten (want dat zijn het eigenlijk) met gember, abrikoos en pistache maar natuurlijk kun je de kruidnoten ook anders vullen. Bijvoorbeeld met amandelspijs.

Serveer de gevulde pepernoten lekker met een espresso. Een aanrader!

Ingrediënten

  • 2 bolletjes gember
  • 25 gr gepelde pistachenootjes (ongezouten)
  • 80 gr gewelde abrikozen
  • 1 pak mix voor speculaas (400 gr)
  • 150 gr zachte boter

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix vervolgens de boter, speculaasmix en 2 eetlepels water met elkaar. Kneed het deeg met je handen tot een bal.

Stap2

Meng de abrikozen, pistachenootjes en gember met een keukenmachine tot een mengsel. Verdeel daarna het deeg in ongeveer 25 balletjes (denk aan de grootte van een walnoot). Druk met je duim een holte in ieder bolletje en vul deze met het abrikozenmengsel.

Stap3

Vouw vervolgens het deeg rond de vulling dicht. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de gevulde pepernoten op. Bak ze in 15 tot 20 minuten mooi goudbruin en gaar.

Natuurlijk kan je ook glutenvrije pepernoten maken.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab