Gevulde pepernoten met abrikozen

Gevulde pepernoten met abrikozen

Pistache en gember
  • Aantal: 25
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 110

Gevulde pepernoten met abrikozen, pistache en gember, simpel te maken pepernoten recept, weer eens wat anders als de bekende pepernoot, maak ’n pepernotenmix.

Pepernotenmix

’n Pepernotenmix kan je zelf maken als je al je zelfgemaakte pepernoten en kruidnoten door elkaar mixt. De lekkerste pepernotenmix.

Ingrediënten

  • 2 bolletjes gember
  • 25 gr gepelde pistachenootjes
  • 80 gr gewelde abrikozen
  • mix voor speculaas 400 gr
  • 150 gr zachte boter

Gevulde Pepernoten recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix vervolgens de boter, speculaasmix en 2 eetlepels water met elkaar. Kneed het deeg met je handen tot een bal.
  2. Meng de abrikozen, pistachenootjes en gember met een keukenmachine tot een mengsel. Verdeel daarna het deeg in ongeveer 25 balletjes
  3. Druk met je duim een holte in ieder bolletje en vul deze met het abrikozenmengsel.
  4. Vouw vervolgens het deeg rond de vulling dicht. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de gevulde pepernoten op. Bak ze in 15 tot 20 minuten mooi goudbruin en gaar. Gevulde Pepernoten recept zó maak je ‘t.

Ook lekker: Simpel speculaas recept brosse koekje met speculaaskruiden.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...