Simpel speculaas recept

Lekker brosse koekjes
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Speculaas wie kent ze niet? Dit lekkere brosse koekje zelf maken is super simpel. Bovendien gaat je huis er heerlijk van ruiken en dat is mooi meegenomen! De geur van speculaaskruiden, wat een mengsel is van gember, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, witte peper en kardemom is heerlijk en niet weg te denken rondom de wintermaanden.

Speculaas maken

Het traditionele speculaasje in de vorm van een molentje kun je maken met behulp van een speculaasplankje. Je kunt één grote plak maken, deze in stukken breken nadat de speculaas afgekoeld uit de oven is en voilá, daar zijn je speculaasbrokken. En dit speculaasrecept is lekker met amandelschaafsel. Strooi de amandelen tijdens het bereiden over de koekplakken. Met walnoten of hazelnoten is deze speculaas variatie ook aan te raden!

Ingrediënten

  • 150 gr roomboter
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 10 gr speculaaskruiden
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom en kneed ze met de hand of met een mixer tot deeg.
  2. 2Leg een vel bakpapier over de bakplaat en maak plakken van ongeveer een kleine centimeter dik. Als je ervoor kiest om amandelschaafsel te gebruiken, kun je deze nu strooien op de boven- en onderkant van de koekplakken.
  3. 3Bak de speculaas in het midden van de oven. Binnen 15 a 20 minuten zijn de speculaaskoeken gaar.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...