Simpel speculaas recept

Simpel speculaas recept

Lekker brosse koekjes
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

’n Simpel speculaas recept, lekker brosse koekjes zelf maken is simpel. Alleen de geur al van speculaaskruiden, een mengsel van gember, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, witte peper en kardemom is zó lekker en niet weg te denken rondom de wintermaanden.

Speculaas maken

Speculaas maken in de vorm van een molentje met behulp van een speculaasplankje. Je kan één grote plak maken, deze in stukken breken nadat de speculaas afgekoeld uit de oven is en voilá, daar zijn je speculaasbrokken. En dit speculaas recept is lekker met amandelschaafsel. Strooi de amandelen tijdens het bereiden over de koekplakken. Met walnoten of hazelnoten is deze speculaas variatie ook aan te raden.

Ingrediënten

  • 150 gr roomboter
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 10 gr speculaaskruiden
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom en kneed ze met de hand of met een mixer tot deeg.
  2. Leg een vel bakpapier over de bakplaat en maak plakken van ongeveer een kleine centimeter dik. Als je ervoor kiest om amandelschaafsel te gebruiken, kun je deze nu strooien op de boven- en onderkant van de koekplakken.
  3. Bak de speculaas in het midden van de oven. Binnen 15 a 20 minuten zijn de speculaaskoeken gaar.

Ook lekker: Chewy speculaas koekjes met zeezout crunchy van buiten en heerlijk chewy van binnen, ’n soort van grote pepernoot met ’n heerlijk crunchy bite.
Of maak eens koekjes van pindakaas. Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.0. van 100 stemmen.
Please wait...