Simpel speculaas recept
Een simpel speculaas recept, lekker brosse koekjes zelf maken met speculaaskruiden. Een mengsel van gember, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, witte peper en kardemom. Lekker en niet weg te denken rond de wintermaanden, enkel de geur al. Speculaas maken in de vorm van een molentje met behulp van een speculaasplankje. Je kan ook één grote plak maken, deze in stukken breken nadat de speculaas afgekoeld uit de oven is en voilá, daar zijn je speculaasbrokken. En dit speculaas recept is lekker met schaafsel van amandel. Strooi de amandelen tijdens het bereiden over de koekplakken.
Ingrediënten
- 150 gr roomboter
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 10 gr speculaaskruiden
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom en kneed met de hand of met een mixer tot deeg.
- Leg een vel bakpapier over de bakplaat en maak plakken van ongeveer een kleine centimeter dik. Als je ervoor kiest om amandelschaafsel te gebruiken, kun je deze nu strooien op de boven- en onderkant van de koekplakken.
- Bak de speculaas in het midden van de oven. In zo’n 15 á 20 minuten zijn de speculaaskoeken gaar. Speculaas koekjes bakken doe je zo.
Speculaastaartje
Speculaastaartje met bovenstaand recept in een ronde bakvorm van 18 cm doorsnede. Lekker warm als dessert met ’n bol ijs, chocolade en amandel. De speculaas koekjes komen niet geheel hard uit de oven en worden pas na het afkoelen hard.
Ook lekker: speculaas koekjes met zeezout, crunchy van buiten en heerlijk chewy van binnen. Een soort van grote pepernoot met een heerlijk crunchy bite.
Of maak eens koekjes van pindakaas. pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?