Gnocchi salade met pesto

Gnocchi salade met pesto

'n Rode pesto
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 345

Gnocchi salade met pesto, ’n rode pesto saus met knoflook en rode ui. Parmezaanse kaas en platte peterselie. Simpel en super lekker.

Gnocchi salade

Gnocchi salade, ’n lauwwarme Italiaanse salade gemaakt met aardappelbolletjes ofwel gnocchi. ’t Meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont” en de Nederlandse variant is knoedel. Gnocchi is een pasta gemaakt van tarwe en aardappel. De aardappelvariant is bij ons het bekendst en meest favoriet.

Ook lekker: Rode pesto maken dat doe je lekker zelf met knoflook en gedroogde tomaat.

Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi
  • 3 el olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 2 teen knoflook
  • 200 gr rode pesto
  • 3 el Griekse yoghurt
  • bosje platte peterselie
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 80 gr rucola
Gnocchi salade pesto simpel recept

Gnocchi met rode pesto

  1. Pel en snipper de rode ui en knoflook fijn. Hak de verse peterselie fijn en schaaf de Parmezaanse kaas.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe de pijnboompitten, de knoflook en de rode ui in de pan. Na zo’n 3 minuten voeg je de rode pesto toe. Als de rode pesto vloeibaar is doe dan de Griekse yoghurt erbij. Roer de yoghurt door de rode pesto tot een gladde saus. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  3. Kook ondertussen de gnocchi in een pan met kokend water gaar. De gnocchi is gaar als de gnocchi boven komt drijven, dit duurt zo’n 2 minuten. Giet de gnocchi af.
  4. Meng de rode pesto door de gnocchi en meng de peterselie mee. Maak de gnocchi salade af met overgebleven peterselie, rucola en Parmezaanse kaas. Gnocchi met rode pesto zó maak je ‘t.

Voor extra pit voeg je chilivlokken toe.

Ook lekker: Gnocchi met zelfgemaakte pesto rucola en tomaat. Snel en simpel recept met ’n topping van verse basilicum.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.6. van 7 stemmen.
Please wait...