Gnocchi salade met pesto

De Italiaanse klont
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Deze pastasalade met gnocchi, zelfgemaakte pesto en cherrytomaatjes is snel klaar en heel eenvoudig om te maken. Een perfecte start van de lente!

Gnocchi, de Italiaanse klont en Nederlandse knoedel

Gnocchi, een Italiaanse pasta soort, gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont”, de Nederlandse variant is knoedel. Gnocchi is een pasta gemaakt van tarwe en aardappel. De aardappelvariant is bij ons het bekendst en meest populair.

Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr rucola
  • 50 gr geroosterde pijnboompitjes
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 5 el olijfolie
  • verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  1. 1Meng de knoflook, 50 gram Parmezaanse kaas, 2 handjes verse basilicum en 30 gram van de pijnboompitjes in een keukenmachine en maal tot een fijne massa. Giet de olijfolie erbij tot het de juiste substantie heeft.
  2. 2Snij de cherrytomaatjes door de helft en kook ondertussen de gnocchi in een pan met kokend water gaar. De gnocchi is gaar als de gnocchi boven komt drijven. Dit duurt maar een paar minuutjes. Giet de gnocchi af en roer de zelfgemaakte pesto erdoor.
  3. 3Verdeel de sla, tomaatjes, gnocchi, pijnboompitten en Parmezaanse kaas over de borden. Maak af met nog een handje verse basilicum en geniet!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...