Chocolade koekjes recept (chocolate chip cookies)

Chocolade koekjes recept (chocolate chip cookies)

Deze homemade chocolade koekjes zijn een echte traktatie. Ze hebben een krokante buitenkant en een zachte, chewy binnenkant – precies zoals een perfect koekje hoort te zijn. We gebruiken een mix van bruine en witte suiker voor een diepe karamelsmaak in de chocolate chip cookies en zorgen voor extra veel chocoladestukjes in elk hapje. Laat het deeg bij voorkeur even rusten in de koelkast, zodat de smaken zich beter ontwikkelen en de koekjes mooi bakken zonder te veel uit te lopen.

Heb je haast? Dan kun je ze ook meteen bakken, maar een uurtje koelen maakt écht verschil.

Wil je altijd verse koekjes bij de hand? Maak een dubbele portie en vries het deeg in bolletjes in. Zo kun je op elk moment een paar koekjes bakken, perfect voor onverwacht bezoek of een spontane zoete trek.

Bak ook: matcha koekjes met witte chocolade.

Chocolade koeken bakken

Chocolade koekjes

3.5 van 18 stemmen
Recept afdrukken
Chocolade koekjes met een krokante buitenkant en een zachte binnenkant vol chocolade. Dit recept is favoriet perfecte XXL chocolate chip cookies!
Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 16 stuks
calorieën 390

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 200 gr boter gesmolten
  • 80 gr bruine suiker
  • 100 gr witte suiker
  • 1 el vanille extract
  • 1 eigeel
  • 1 ei
  • 400 gr chocolade in stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de bloem en het bakpoeder in een kom en zet apart. Smelt de boter en roer deze door de witte en bruine suiker tot een glad mengsel.
  • Voeg het vanille-extract, het ei en de eidooier toe en meng goed.
  • Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten en meng tot een egaal deeg.
  • Roer de chocoladestukjes erdoor. Schep kleine bolletjes deeg op de bakplaat, met voldoende tussenruimte, want de koekjes lopen uit.
  • Bak de chocolade koekjes ongeveer 15 minuten, tot de randen licht goudbruin zijn.
  • Laat ze even afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.

Dit recept maakt 16 grote koekjes – lekker als tussendoortje of als dessert met een bol roomijs voor een heerlijke cookie sandwich.

Ook lekker: witte chocoladekoekjes. Dit chocolade koekjes recept is simpel, snel en gegarandeerd lekker – met een krokante buitenkant en een smeuïge binnenkant vol gesmolten chocolade.

Chocolade koeken bakken

Dit recept valt onder

Meer koekjes

Simpele havermoutkoekjes

Simpele havermoutkoekjes

Koek met banaan, lekker snel, crunchy van buiten en zacht van binnen.

Kokosmakroon maken

Kokosmakronen zelf maken recept

Kokos koek maak je zelf! Erg simpel en snel recept van kokos.

Brunsli chocoladekoekje

Brunsli chocoladekoekjes

Zwitserse chocolade kerstkoekjes, crunchy van buiten en zacht van binnen.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.50 from 18 votes (18 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025