Havermoutkoekjes recept
Koek met banaan- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 3 min
- Wachttijd: 12 min
- Klaar in: 15 min
Simpele havermoutkoekjes, de naam zegt het al, makkelijke koekjes, dit kan iedereen. Een super simpel lekker bakrecept. Havermout, je kunt zo lekker combineren. Een crunchy koekje van buiten en zacht van binnen. Deze havermout koekjes zijn zelf gemaakt met banaan. Probeer ook eens met chocolade of noten, zelfgemaakte koek is het lekkerst.
Glutenvrije havermoutkoeken
Deze koeken kun je ook simpel zelf maken zonder gluten. Gebruik dan glutenvrije havermout. Super lekker en verantwoord. Wil je op zondag een makkelijk en snel recept? Dan is deze koek perfect voor het ontbijt.
Havermoutkoekjes recept
Ingrediënten
- 100 gr havermout
- 30 gr amandelmeel
- 1 banaan
- 35 gr kokosolie
- 1/2 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de kokosolie in een pan en doe alle ingrediënten in een kom. Kneed het mengsel tot een geheel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak ronde balletjes van het mengsel, leg ze op de bakplaat en druk plat met een vork.
- Zet de bakplaat 12 minuten in de oven. Haal de haverkoekjes uit de oven en laat afkoelen voor je ze op eet. Heerlijk crunchy haverkoek.
Ook lekker: havermoutmuffins met appel en amandelen.