Haricots verts met spek

  • Bereidingstijd: 19m
  • Kooktijd: 16m
  • Klaar in: 35m

Een echte klassieker die niet mag ontbreken bij het kerstdiner. Harricots verts zijn heerlijk als bijgerecht.

Variatietip: In plaats van ontbijtspek kun je ook ham gebruiken.

Ingrediënten

  • 250 gr haricots verts
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • Basilicum
  • Olijfolie
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uiteindes van de boontjes. Kook de boontjes vervolgens 6 minuten in ruim kokend water.

Stap2

Giet de boontjes af en spoel ze af met koud water. Laat ze vervolgens uitlekken. Besprenkel de boontjes met een beetje olijfolie en bestrooi ze met peper.

Stap3

Verdeel de boontjes in 6 porties en leg een basilicumblad op elke portie. Wikkel om elke portie een plakje ontbijtspek. Leg de haricots verts in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven. De haricots verts zijn klaar als de spek knapperig is.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

99

Commentaar op recept

  1. posted by Marieke on 14 juli 2016

    Waarmee zijn de pakketjes haricots verts vastgebonden om het spek?

    • posted by Noor on 22 juli 2016

      Op de foto zijn de met verse bieslook vastgebonden, maar het kan ook heel gemakkelijk vastgezet worden met een sasteprikkertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab