Haricots verts met spek
- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 140
Haricots verts met spek basilicum en olijfolie 'n echte klassieker die niet mag ontbreken bij het kerstdiner. Haricots verts zijn heerlijk als bijgerecht en makkelijk te maken. Sperziebonen zou je ook kunnen gebruiken.
Haricots verts bijgerecht
Haricots verts bijgerecht 'n old school groentegerecht. Eventueel bij dit recept nog mozzarella en verse knoflook en meng alles tot een salade door elkaar.
Boontjes met spek
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de uiteindes van de boontjes. Kook de boontjes 5 minuten in ruim kokend water.
- Giet de boontjes af, spoel af met koud water en laat uitlekken. Besprenkel de boontjes met 'n paar druppels olijfolie en vers gemalen peper.
- Verdeel de boontjes in 6 porties en leg een basilicumblad op elke portie. Wikkel hier een plak spek om en leg de haricots verts in een ovenschaal. Zet zo'n 10 tot 15 minuten in de oven. De haricots verts zijn klaar als de spek knapperig is. Boontjes met spek maak je zó.
Maak af met grof zeezout en verse basilicum en eventueel 'n dot groene pesto voor erbij.
Ook lekker: Hoe maak je een groene pesto met 5 ingrediënten lekker voor erbij.
Ook lekker: Maaltijdsalade met ham en oude kaas sperziebonen en rucola.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?