Haricots verts met spek

Haricots verts met spek

Basilicum en olijfolie
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 140

Haricots verts met spek basilicum en olijfolie ’n echte klassieker die niet mag ontbreken bij het kerstdiner. Haricots verts zijn heerlijk als bijgerecht en makkelijk te maken.

Haricots verts bijgerecht

Haricots verts bijgerecht ’n old school groentegerecht. Eventueel bij dit recept nog mozzarella en verse knoflook en meng alles tot een salade door elkaar.

Ingrediënten

  • 250 gr haricots verts
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uiteindes van de boontjes. Kook de boontjes vervolgens 5 minuten in ruim kokend water.
  2. Giet de boontjes af en spoel ze af met koud water. Laat ze vervolgens uitlekken. Besprenkel de boontjes met een beetje olijfolie en bestrooi ze met peper.
  3. Verdeel de boontjes in 6 porties en leg een basilicumblad op elke portie. Wikkel om elke portie een plakje ontbijtspek. Leg de haricots verts in een ovenschaal. Zet de ovenschaal zo’n 10 minuten in de oven. De haricots verts zijn klaar als de spek knapperig is.

Ook lekker: Hoe maak je een groene pesto met 5 ingrediënten lekker voor erbij.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.3. van 20 stemmen.
Please wait...