Haricots verts met spek

Groen bijgerecht
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een echte klassieker die niet mag ontbreken bij het kerstdiner. Haricots verts zijn heerlijk als bijgerecht.

Haricots verts als bijgerecht of salade

Haricot verts zijn heerlijk als bijgerecht maar ook als salade! Voeg bij dit recept nog mozzarella en verse knoflook en meng alles tot een salade door elkaar. Yum!

Ingrediënten

  • 250 gr haricots verts
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uiteindes van de boontjes. Kook de boontjes vervolgens 5 minuten in ruim kokend water.
  2. 2Giet de boontjes af en spoel ze af met koud water. Laat ze vervolgens uitlekken. Besprenkel de boontjes met een beetje olijfolie en bestrooi ze met peper.
  3. 3Verdeel de boontjes in 6 porties en leg een basilicumblad op elke portie. Wikkel om elke portie een plakje ontbijtspek. Leg de haricots verts in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven. De haricots verts zijn klaar als de spek knapperig is.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...