Italiaanse amandelcake met limoncello

Italiaanse amandelcake met limoncello

Met rasp van citroen
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 15 min
Naar het recept

Deze taart met citroen en amandelmeel past perfect bij een zwoele zomeravond. Maakt het af met rasp van citroen en siroop van limoncello. Een all time favorite taart recept én makkelijk te maken.

Amandel-limoncellocake

Eén van dé klassiekers uit de Italiaanse keuken. Een traditionele dolci als dessert met limoncello. Het zoetzure drankje uit Italië waar je ook heerlijke cocktails van kan shaken. Bij ons ligt er altijd wel een fles in de vriezer om onverwachts een scroppino te kunnen maken.

Dit taart recept is glutenvrij. Zowel amandelmeel als polenta bevatten geen gluten. Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van maisgriesmeel dus ideaal als je eens glutenvrij wilt koken of bakken.

Ingrediënten

  • 250 gr boter
  • 190 gr fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 100 gr polenta, maismeel
  • 250 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 citroenen
  • 2 el limoncello

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Zorg dat de boter zacht is en klop romig met de suiker, houd 10 gram suiker achter voor de siroop. Klop de eieren één voor één door het botermengsel. Schep rustig het amandelmeel, polenta en bakpoeder door het mengsel.
  2. Rasp de schil van 2 citroenen en pers 1 citroen uit. Meng de rasp en sap door het beslag. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de cake in 1 uur gaar.
  3. Maak intussen de siroop, rasp de schil van de laatste citroen in sliertjes en pers daarna uit. Maak het citroensap warm in een pannetje met 10 gram suiker, de limoncello en twee eetlepels water. De suiker lost op, verhit nog kort. Voeg de rasp toe en laat de siroop afkoelen. Maak de amandelcake af met de siroop. Salute!

Ook lekker, maak zelf je ijs. IJs met karamel.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...