Kastanje pesto met gepofte kastanjes
Kastanje pesto met gepofte kastanjes, gezond en lekker voor in de herfst. De pesto is geweldig lekker en eenvoudig te maken met een paar simpele ingrediënten zoals basilicum, look en Parmezaanse kaas. Officieel moet pesto natuurlijk in een vijzel gemaakt worden. (Pesto komt van het werkwoord pestare, dat fijnstampen betekent.) Maar in een keukenmachine of blender gaat het ook heel goed. De pesto kan geserveerd worden met een pasta naar keuze, neem gnocchi of smeer op toast.
Zelf: kastanjes poffen met zeezout en boter. Makkelijk om te doen en het is een geweldige gezonde snack.
Ingrediënten
- 450 gr tomatillo's vers
- 1 gele ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1-2 jalapeño's fijngehakt
- 1 bosje koriander
- 1 limoen het snap
- zout naar smaak
Instructies
- Verwijder de schillen van de tomatillo's en spoel ze grondig af onder koud water om eventueel kleverigheid te verwijderen.
- Snijd de tomatillo's in tweeën en leg de tomatillo's met de snijkant naar boven op een bakplaat. Rooster ze onder de grill tot geblakerd en lichtbruin, ongeveer 5-7 minuten. Draai ze halverwege om om beide kanten gelijkmatig te roosteren. Koel ze daarna af.
- Zodra de tomatillo's zijn afgekoeld, doe je ze samen met de fijngehakte ui, knoflook, jalapeñopepers, koriander en het sap van de limoen in een blender of keukenmachine.
- Mix de ingrediënten tot een gladde massa en voeg zout toe naar smaak.
- Laat de salsa minstens 30 minuten in de koelkast rusten voordat je hem serveert, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Heerlijk en gezond als dip of smeersel met grof zout en olijfolie.
Tip: Hou je van pesto met een grove structuur? Dan is het aan te raden de geraspte kaas er op het laatst met de hand doorheen te mengen in plaats van in de blender.
Ook een idee, maak eens pesto van broccoli: broccolipesto maken met cashewnoten en limoen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?