Kimchi tosti: pittig met kimchi en knoflookboter

Kimchi tosti: pittig met kimchi en knoflookboter

Deze tosti vind jong en oud lekker. Kimchi, cheddar, maar ook Thaise basilicum voor wat frisheid en een Koreaanse peperpasta (gochujang), allemaal tussen twee dikke plakken brood besmeerd met een heerlijke knoflookboter. Krokant gebakken in de pan en afgemaakt met een drup honing om de pittigheid te verzachten. Ja, deze kimchi tosti wil je proberen.

In deze kimchi gaan een aantal ingredienten die je misschien niet in je koelkast hebt liggen. Kimchi en gochujang kun je in de meeste supermarkten vinden. Maar deze Koreaanse producten vind je sowieso in de Aziatische toko. Deze tosti maken we met cheddar, dat vinden we 't lekkerst. Maar je kunt de kimchi tosti ook heel goed maken met Nederlandse kaas. Ook lekker met Gruyere en Mozzarella!

Ook lekker: tosti uit de pan met heel veel kaas en chilivlokken.

Kimchi tosti

Kimchi tosti

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Pittige kimchi en Koreaanse peperpasta gaan supergoed samen met kaas en knoflookboter in deze kimchi tosti. Dat is past een lekkere lunch!
Gang lunch
Keuken Koreaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 519

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • ¼ teentje knoflook
  • ½ tl sesamzaadjes
  • 1 el gochujang Koreaanse peperpasta
  • 10 blaadjes Thaise basilicum optioneel
  • 100 gr kimchi
  • 4 snedes (zuurdesem)brood
  • 125 gr cheddar
  • 1 el honing
  • 1 el zeezoutvlokken

Instructies

  • Combineer in een kleine kom de boter, sesamzaadjes en knoflook.
  • Besmeer de buitenkant van elke snee brood met het mengsel van sesam-knoflookboter. Hierdoor krijgt de kimchi tosti een knapperige buitenkant.
  • Verdeel de gochujang gelijkmatig over de binnenkant sneetjes brood en beleg ook met de cheddar, kimchi en Thaise basilicum. Plaats de andere snee brood er bovenop, met de boterkant naar boven.
  • Verhit een koekenpan op medium-hoog vuur. Voeg geen boter toe, want anders kan de tosti te klef worden. Bak de kimchi tosti beide kanten goudbruin zijn, ongeveer 3-5 minuten per kant.
  • Druppel eventueel wat honing over de kimchi tosti en bestrooi met grove zeezoutvlokken.

Tip: laat de kimchi kort uitlekken, zodat je kimchi tosti niet nat wordt.

Ook lekker: tosti met brie, jalapeno en augurk.

Thaise basilicum kun je kopen in de toko, maar deze kruid is ook te vervangen door gewone basilicum.

Kimchi tosti

Gochujang vind je in de Aziatische supermarkt, maar ook in sommige supermarkten.

Kimchi tosti

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter