Tosti met brie, jalapeno en augurk
Na een drukke schooldag is het tijd voor een gezonde en lekkere comfortlunch. Deze makkelijke tosti met brie, jalapeno en augurk is razendsnel te maken: gewoon om en om bakken in de pan. De jalapeno voegt een pittige twist toe aan de getoaste boterham, ideaal na een lange dag op school of werk. Elke keer ontdekken we een nieuwe favoriete tosti, en deze met brie en augurk is zeker een winnaar!
Ook lekker: broodje met brie en salami met Italiaanse kruiden.
Toch liever zoet, vervang de pepers en augurk voor peer, walnoten en honing.
Eet met een lekkere ketchup.
Tip: maak er een salsa bij zoals deze Mexicaanse salsa verde met jalapeno's.
Ingrediënten
- 2 boterhammen
- 80 gr room brie dun gesneden
- 1 augurk den gesneden
- 1 el jalapeno pepers schijfjes, uit een potje
- roomboter om te smeren
Instructies
- Beleg de boterham met dunne plakjes brie, augurk en pepers en leg de andere boterham er boven op. Smeer de boterhammen van de boven- en onderkant in met roomboter.
- Verhit een koekenpan en leg de tosti in de pan. Bak aan beide kanten op niet al te hoog vuur.
- De tosti is klaar als de boterhammen aan beide kanten goudbruin zijn en de brie heerlijk gesmolten is.
Maak ook eens een zoete tosti met banaan en chocolade.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?