Ultieme tosti maken in de pan – pantosti (uit de pan)
Heb je zin in een snelle, hartige lunch of iets lekkers tussendoor? Probeer dan deze ultieme tosti uit de pan met dubbel zoveel kaas! Het is verrassend makkelijk en je hebt geen tosti-ijzer nodig. Het resultaat? De allerlekkerste tosti die je ooit hebt geproefd. Kies je favoriete boterhammen en beleg ze rijkelijk met kaas. Als je ze in de pan bakt, smelt de kaas perfect en vermengt zich heerlijk met de chili, terwijl het brood een knapperig korstje krijgt.
Voor extra smaak kun je ook een plak ham of bacon toevoegen, als je zin hebt in wat variatie. Het is een eenvoudig en smakelijk recept voor een kaas tosti in de pan.
Liever een zoete twist: maak een zoete pantosti door walnoten en honing toe te voegen en de chilivlokken weg te laten. Een verrassende en heerlijke variant voor wie van zoet houdt.
Maak ook eens: pizza tosti met salami en Italiaanse kruiden.
Ingrediënten
- 2 boterhammen
- roomboter
- 4 plakjes kaas naar keuze
- 1 plak cheddar
- chilivlokken naar smaak
Instructies
- Beleg een boterham met plakken kaas, cheddar in het midden, chilivlokken en plakken kaas. Leg de andere boterham er boven op.
- Smeer de boterhammen van de boven- en onderkant in met een dikke laag roomboter. Verhit een koekenpan en leg de tosti (met boter) in de pan. Zet het vuur niet te hoog en sluit af met een deksel. Draai de tosti tussendoor om.
- De pantosti is klaar als de boterhammen aan beide kanten goudbruin zijn en de kaas heerlijk gesmolten is. Snij doormidden en eet met ketchup.
Deze tosti is wel iets vetter dan een tosti uit een apparaat waarbij je geen boter nodig hebt, maar geloof me één keer een pantosti en je maakt niet anders meer. Nog lekkerder, neem eens mayonaise in plaats van boter.
Meer tosti recepten: zoete tosti met banaan, chocolade en roomkaas.
Als je dol bent op ketchup is de ketchup van The Ketchup Club een aanrader hierbij te serveren.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?