Pasta met broccoli
Na een vakantie vol feest is het tijd voor gezond comfort food. Een makkelijke pasta met broccoli die ook nog eens reuzesnel op tafel staat. Je hoeft enkel broccoli en pasta even (kort) te koken. De citroenrasp zorgt voor de frisse toets in het gerecht, perfect na een lange school- of werkdag.
Iedere keer hebben we wel een nieuwe favoriete pasta. Deze keer is dat zonder twijfel deze pasta met broccoli, citroen en ricotta. Als je dol bent op een beetje pit is chiliolie een aanrader hierbij te serveren.
Ook lekker: broccolipesto maken met cashewnoten en limoen.
Pasta met broccoli
Ingrediënten
- 300 gr pasta
- 1 broccoli
- 250 gr ricotta
- 1 citroen sap en rasp
- 2 el olijfolie
- 1 komkommer
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Was de broccoli en snij in roosjes. Doe ze in een pan met kokend water en kook in 5 minuten beetgaar.
- Giet de pasta af bewaar iets van het kookvocht en roer een eetlepel olijfolie door de pasta samen met de citroenrasp. Klop de ricotta los met een eetlepel olijfolie, peper en zout en een klein scheutje citroensap.
- Meng de pasta en ricotta samen en voeg als laatst de broccoli toe. Breng op smaak met zout en peper. Maak af met citroenrasp en serveer met komkommer.
Eet met ciabatta, grof zout en olijfolie.
Tip: geroosterde noten als topping.
Ook lekker: pasta met groentesaus erwten en courgette.
Maak ook eens pesto van broccoli.
Dit recept valt onder
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen