Pastinaakpuree
Pastinaakpuree zijdezacht met room een heerlijk simpel en gezond bijgerecht simpel zelf te maken en erg snel klaar. En 't is dé perfecte basis van je stamppot. Varieer eventueel met pittige kaas en verse kruiden.
Combineer de puree met een handje homemade pastinaakchips uit de oven en maak hier wat gebakken paddenstoelen bij. Te gek lekker en echt zó smeuïg, de lekkerste groentepuree. Pastinaakpuree maken is een heerlijk klusje!
Ingrediënten
- 400 gr pastinaak
- 2 koppen volle melk
- 2 koppen water
- 4 el slagroom
- 1 teen knoflook
- 20 gr ongezouten roomboter
- peper en zout vers gemalen
Instructies
- Schil de pastinaak en snij in stukken. Breng het water samen met de melk in een pan aan de kook. Voeg de pastinaak, slagroom, fijngesneden knoflook en een snuf zout toe aan de pan.
- Kook de pastinaak in zo’n 20 tot 25 minuten gaar. Giet de pastinaak af en pureer het mengsel met een stamper of staafmixer tot een puree.
- Voeg tijdens het stampen de roomboter toe en breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf grof zeezout.
- Pastinaakpuree recept is nu klaar. Serveer met een goede olijfolie, vers gemalen peper en grof zout.
Pastinaak chips maak je simpel zó: verwarm de oven tot 160 graden, schil een pastinaak, maak dunne plakjes dep goed droog en meng met een scheutje olijfolie en grof zeezout. Leg op een bakplaat van elkaar af en laat in zo’n 20 minuten krokant worden.
Ook lekker: puree van knolselderij.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?