Penne met rode pesto en spekjes

Penne met rode pesto en spekjes

Zachte geitenkaas en pijnboompitten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Dit gerecht met penne, rode pesto, spekjes, rucola, zachte geitenkaas en pijnboompitjes is absoluut het proeven waard. Binnen 20 minuten zet je dit pasta gerecht op tafel. Hou je niet zo van penne? Variëren kun je met vele andere soorten pasta.

Penne als maaltijdsalade

Deze penne kun je ook koud serveren, dan maak je er een pastasalade van, dat kan prima met dezelfde ingrediënten.

Ingrediënten

  • 350 gr penne
  • 120 gr rode pesto
  • 200 gr rucola
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 250 gr spekreepjes
  • 40 gr pijnboompitjes

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Bak de spekreepjes goudbruin en krokant. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de pasta af en schep de rode pesto erdoor. Verdeel de rucola over de borden en schep de pasta erop. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi het gerecht met de spekreepjes en pijnboompitjes.

Maak ook eens een pasta pesto met kip.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.4. van 49 stemmen.
Please wait...