Pepernoten zelf maken

Pepernoten zelf maken

Zodra Sinterklaas in aantocht is, liggen de pepernoten weer in de schappen. Wij maken ze liever zelf en hebben het pepernoten recept voor je. Pepernoten zelf maken ofwel zelfgemaakte kruidnoten zijn het allerlekkerst met koek- en speculaaskruiden. Een Simpel pepernoten recept, je schuift ze echt zo de oven in.

Het deeg voor pepernoten / kruidnoten bakken is super simpel om zelf te maken met dit zelf maak pepernoten recept. Een pepernoot of kruidnoot, de knapperige brosse koekjes met koek- en speculaaskruiden zijn heel erg lekker.

Ook lekker: Sinterklaas muffins met pepernoten, koek- en speculaaskruiden recept, je maakt ze makkelijk en snel zelf, een perfecte combinatie van muffinbeslag en kruidnoten. Of bak speculaas lekker brosse koekjes.

Pepernoten zelf maken

Pepernoten recept

3.6 van 69 stemmen
Recept afdrukken
Pepernoten zelf maken ofwel zelfgemaakte kruidnoten, het allerlekkerst. Simpel bakrecept, je schuift ze zo de oven in.
Gang Tussendoortje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 30 pepernoten
calorieën 8

Ingrediënten

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 40 gr boter
  • 2 el melk
  • 50 gr bruine basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe het bakmeel samen met de melk, ’t basterdsuiker en de koek- en speculaaskruiden in een kom.
  • Snij de boter in stukjes en voeg toe aan de kom. Meng met je handen het deeg en maak er knikkers van.
  • Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg steeds voor zo’n 2 cm ruimte ertussen. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
  • Laat de kruidnoten in zo’n 20 minuten gaar worden. Laat ze helemaal afkoelen.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024