Feestelijk toetje! Pistache tiramisu

Feestelijk toetje! Pistache tiramisu

Volg simpelweg de stappen om thuis deze heerlijke pistache tiramisu te maken. Het resultaat? Een dessert dat zowel traditionele tiramisu liefhebbers als degenen die op zoek zijn naar een verrassende twist met pistache zal verrassen. Geniet van elke laag en deel dit smaakvolle dessert met je dierbaren.

De combinatie van zachte mascarpone, vanille en pistache, gelaagd met luchtige room en espresso-gedoopte lange vingers, creëert een geweldige smaaksensatie. De subtiele crunch van ongezouten pistachenoten voegt een onweerstaanbare textuur toe aan dit feestelijke dessert. Onze makkelijke pistache tiramisu is een dessert dat je niet snel zult vergeten.

Tip: geen verse vanille in huis voor dit recept, neem 2 tl vanille-extract.

Ook lekker: panna cotta met witte chocolade.

 

Pistache tiramisu

Pistache tiramisu

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Proef de combinatie van zachte mascarpone, vanille en pistache in deze eenvoudige pistache tiramisu. Een verrassende twist op een klassiek dessert!
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur 20 minuten
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 8 personen
calorieën 532

Ingrediënten

  • 250 gr mascarpone
  • 1 tl vanille van 1 peul
  • 180 gr pistache crème (So Vegan So Fine pistachepasta)
  • 200 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 1 pak lange vingers (Schar Savoiardi, 200 gr)
  • 4 kopjes espresso
  • 25 gr pistachenoten ongezouten
  • cacao  voor de topping

Instructies

  • Klop de mascarpone samen met de vanille en de pistache crème los.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf samen met de suiker.
  • Spatel de losgeklopte mascarpone door de slagroom.
  • Neem een schaal en smeer een dun laagje van je roommengsel op de bodem.
  • Doop de lange vingers één voor één in de espresso en plaats ze boven op de room dicht bij elkaar.
  • Smeer de overgebleven room bovenop de lange vingers. En herhaal de stappen: lange vingers dopen, room.
  • Plaats de tiramisu een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.
  • Maak de tiramisu af met een dun laagje gezeefde cacao en een handje pistachenootjes vermalen.

Genoeg voor een tafel vol gasten!
Tip: voeg bij de espresso likeur naar keuze toe mocht je geen kinderen aan tafel hebben.

Ook lekker: witte chocolademousse met mascarpone.

Pistache van tiramisu

Probeer ook eens: vegan tiramisu met kokosyoghurt en koekjes.

Tiramisu met pistache eten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter