Quinoasalade caprese

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Hier weer een snel en gezond recept: de quinoa salade caprese. Deze salade lijkt erg op de salade caprese, maar nu wordt de sla vervangen door quinoa. Quinoa is een van de bekendste superfoods op dit moment en heel erg voedzaam. Met de quinoa salade caprese zet je snel een lekker gerecht op tafel. De salade is voor 2 porties, je zou het als lunch en ook als hoofdgerecht kunnen eten, het gerecht vult namelijk goed en is erg voedzaam.

Tip 1: Voeg geroosterde pijnboompitjes toe voor wat extra smaak.

Tip 2: Kook de quinoa in bouillon i.p.v. water, dat maakt het namelijk extra lekker!

Ingrediënten

  • Quinoa 150 gram (ongekookt)
  • Cherrytomaatjes 150 gram, halveren
  • Mozzarella 150 gram, in kleine stukjes gesneden
  • Basilicum 20 gram, in reepjes gesneden
  • Sjalot 1 kleine, fijngesneden (voor de dressing)
  • Balsamicoazijn 2 eetlepels (voor de dressing)
  • Olijfolie 1 eetlepel (voor de dressing)

Bereidingswijze

Stap1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking; gebruik alleen (paddenstoelen)bouillon in plaats van water om de quinoa in te koken. Snijd in de tussentijd de cherry tomaatjes en basilicum.

Stap2

Meng in een kleine kom de sjalot, balsamicoazijn, olijfolie en een snufje zout tot een dressing.

Stap3

Meng in een grote kom de gekookte quinoa met de tomaatjes, mozzarella en basilicum. Sprenkel de dressing erover en voeg eventueel een snuf verse zwarte peper toe.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

55

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab