Quinoasalade caprese
Een Italiaanse klassieker in een voedzaam jasje met quinoa, vol eiwitten en helemaal hip en healthy. Dit quinoa recept is ideaal voor twee als maaltijd, of als bijgerecht voor vier. Ook perfect als lunch to go – in een trommel mee! Quinoasalade caprese met mozzarella en basilicum – snel, gezond een must-try.
Quinoa is supermakkelijk te maken en krijgt extra smaak als je ‘m kookt in bouillon. Probeer maar eens! Een fijne, gezonde basis voor elke salade.
Ook lekker: tabouleh met feta – frisse kruiden en knoflook met bulgur. Of de klassieke salade caprese – altijd goed.

Ingrediënten
- 150 gr quinoa
- 150 gr cherrytomaat
- 150 gr mozzarella
- 20 gr basilicum
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie extra vergine
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
- Snijd intussen de cherry tomaatjes doormidden, snipper de sjalot, pers de knoflook en scheur de mozzarella in stukken. Hak de basilicum grof.
- Maak de dressing: meng in een klein kommetje de sjalot, knoflook, balsamicoazijn, olijfolie en wat peper en zout.
- Schep in een grote kom de quinoa, tomaat, mozzarella en basilicum door elkaar. Giet de dressing erover, meng goed – en klaar is je quinoasalade caprese.
Rooster optioneel een handje pijnboompitten en strooi deze als topping over de salade. En mocht je balsamicostroop in huis hebben, 't is ook een aanrader.
Ook lekker: pesto voor erbij. Of maak eens voor een party caprese spiesjes met mini mozzarella bolletjes.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?





