Saté van kreeft

Saté van kreeft

Van de bbq
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Maak deze saté van kreeft met een marinade van ketjap, knoflook en gember nu zelf klaar in no time voor op de bbq. De kreeft koken en kraken is misschien wel een dingetje maar dat is dan ook het meeste werk.

Vis­sa­té

Vis­sa­té daar denk je misschien niet direct aan maar is niet meer werk om te maken dan een saté van kip. Sa­té van kreeft is verassend lekker en dus ook echt een aanrader voor de zomer bbq.

Meer over kreeft bereiden, zo doe je dat!

Ingrediënten

  • 2 kreeften á 500 gr
  • 75 ml ketjap manis
  • 2 teen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 2 el limoensap
  • stukje sereh stengel
  • handje sesamzaad

Zo maak je kreeftensaté

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de kop van de kreeft vlak achter de ogen in met een scherp mes, doe meteen in het kokende water en leg het deksel op de pan. Laat de kreeft in 5 minuten gaar worden. Haal de kreeft uit het water en spoel de kreeft af.
  2. Breek de staart en haal het vlees voorzichtig uit de schaal. Kraak ook de scharen en poten, haal met behulp van een kreeftenvork het vlees eruit en doe alles in een kom. Zorg dat al het kreeftenvlees zoveel mogelijk in gelijke stukjes is.
  3. Pers de knoflook en maak een marinade van de ketjap, knoflook en limoensap in een schaal. Schil de gember en hak fijn. Kneus de sereh stengel en voeg samen met de gember toe aan de schaal en roer goed door elkaar. Voeg het kreeftenvlees toe en meng. Dek de schaal af en laat een half uur in de koelkast marineren.
  4. Haal het kreeftenvlees uit de marinade en prik op stokjes. Maak de saté af met een handje sesamzaad. Zorg dat de bbq heet is en gril op een ingevet rooster kort. Klaar is je kreeftensaté, zo maak je ‘t!

Maak hierbij een pindasaus. Geen kreeft maar liever kip saté?

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...