Kreeft bereiden, zó doe je dat!

Makkie, maak indruk op je vrienden deze zomer, Kreeft bereiden, zó doe je dat!

Kreeft maken zo doe je dat

Kreeft eten, zó lekker! Maar waar let je eigenlijk op? Zorg in ieder geval dat de kreeft vers is en dus goed beweegt. Zorg dat de kreeft die je koopt duurzaam gevangen is. Kies de juiste maat, lekker groot zodat je het kreeftenvlees er goed uit kan halen.

Kreeft maken

De juiste kreeft gevonden? Nu kan je kreeft maken. Leg de kreeft eerst een kwartier in de vriezer. De kreeft is hierdoor verdoofd dus voelt niets meer. Wil je de kreeft koken? Zorg dan dat je een grote pan met water op het vuur hebt, zo’n 4 liter, breng aan de kook en stop de kreeft, z’n hoofd eerst, in de pan. Ongeveer 5 minuten voor een kreeft van 500 gram is oké. Elke 100 gram meer is een minuut koken erbij. Ook door de rode kleur kan je zien dat de kreeft gaar is.

De kreeft kan uit het water, snijd deze in de lengte doormidden. Het maagzakje en darmkanaal haal je eruit en spoel de kreeft vervolgens af. Eet de kreeft lauwwarm met verse mayonaise of maak limoenmayonaise. Neem 2 dl mayonaise en meng dit met 125 ml crème fraîche. Voeg 4 el limoensap, verse peper en gehakte bieslook toe.

Kreeft grillen

Doe hetzelfde met de kreeft als hierboven, kook alleen iets korter, zo’n 2 minuten. Leg beide helften open en besprenkel met zeezout, verse peper, limoensap en olijfolie. Neem een hete grillpan of gebruik de bbq en bak de kreeft aan beide kanten kort. Eet lekker met kruidenboter en bieslook.

Kreeft op de juiste manier bereiden is simpel. Bekijk in onderstaand filmpje hoe je dat nog meer kunt doen.

Hoe eet jij je kreeft?

Ben jij zo iemand die elke week een kreeft in de pan gooit of liever helemaal niet? Hoe eet jij je kreeft? De lekkerste kreeft is een verse kreeft. Liever in stukjes of in z’n geheel? Tussen je sandwich, als burger of van de gril? Regels zijn er niet echt voor het eten van kreeft, fijn dat het zomerseizoen weer is begonnen. Alhoewel ook tijdens de kerst is kreeft favoriet.

En is dit voor jou te veel gedoe? Gebruik dan geen vers kreeftenvlees maar uit het vriesvak of neem rivierkreeftjes. Beter betaalbaarder én beter verkrijgbaar! Met partjes limoen, frietjes en mayo een feestje!

Kreeft

Foto: Verse kreeft

Maak een lekkere omelet met kreeft of kreeftensaté van de bbq.

Geschreven op: 8 juli 2019

Door Geschreven op: 9 juli 2019Laatste update: 15 juli 2019

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen