Romige sesam latte

Romige sesam latte

Weer eens iets anders dan je standaard kopje koffie: de sesam latte. Dat is een heerlijk romige, warme drank gemaakt met zwarte sesampasta (of tahin). De sesampasta zorgt voor een heerlijk nootachtige, geroosterde smaak. Perfect voor wanneer je zin hebt in iets warms en je genoeg cafeïne hebt gehad.

Je kunt ook witte sesampasta of tahin gebruiken. Dan zal de smaak wat zoeter en nootachtiger zijn, omdat bij de zwarte sesamzaadjes het omhulsel nog om het zaadje is. Dat zorgt voor een iets bittere smaak. Die bittere smaak is superlekker in contrast met de romige melk. Speel ook vooral met de hoeveelheid van de sesampasta. Wil je 'm nog sterker? Voeg dan nog een theelepel sesampasta toe aan de drank. De sesam latte is een drank die je helemaal eigen kunt maken. En daar houden we van!

Ook lekker: masala chai latte, Indiase gekruide zwarte thee met melk.

Sesam latte

Sesam latte

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Maak eens een sesam latte. Dat is een smakelijke drank met rijke, nootachtige smaak. Uniek en weer eens iets anders dan je kopje koffie.
Gang Drankjes, Tussendoor, Tussendoortje
Keuken Europese recepten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1
calorieën 184

Ingrediënten

  • 1 el zwarte sesampasta/tahin
  • 50 ml water gekookt
  • 200 ml melk
  • 1 el suiker opitoneel
  • ½ tl sesamzaadjes

Instructies

  • Voeg een eetlepel sesampasta toe aan een kopje. Giet een het gekookte water in het kopje en roer goed om de sesampasta te verdunnen en te voorkomen dat er klontjes ontstaan.
  • Ga dan verder met de melk om de sesam latte af te maken. Klop hiervoor de melk in een melkschuimer, koffiemachine of pan tot er stevig melkschuim ontstaat en de melk op goede temperatuur is.
  • Giet de opgeklopte melk bij de sesampasta. Voeg ook de suiker, of een andere zoetstof als honing of agavesiroop toe en roer goed. Bestrooi als laatst de sesam latte met sesamzaadjes.

Lekker met zoete laagjestaart, met een lobbige laag room.
Tip: maak 'm dirty  met een shot espresso.

Ook lekker: hot Toddy recept.

Serveer de sesam latte ook eens koud. Vul je glas met ijsblokjes. Voeg melk toe en maak af met een het sesam-mengsel. Zo verfrissend!

Sesam latte

Maak ook eens snelle babka van bladerdeeg, met chocolade.

Sesam latte

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De Smaak van Italie mei 2024