Shaslick maken met kip
Een eenvoudig recept voor heerlijke kipshaslicks met een smaakvolle shaslick- of pindasaus. Gemaakt met malse kip, ui, tomaat en paprika, perfect voor de bbq of grillpan. Deze spiesjes zijn een gegarandeerde hit bij elke zomerse maaltijd en zorgen voor een kleurrijke presentatie op tafel. Geniet van deze zomerse traktatie, recept voor 10 shaslicks met gemarineerde kip, klaar in minder dan 25 minuten! Voeg een frisse salade en wat knapperig stokbrood toe voor een complete maaltijd.
Drankje erbij: Braziliaanse limonade. Limonade in 5 minuten!
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 witte ui
- 10 tomaten mini
- 300 gr kipfilet
Marinade
- olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el paprikapoeder
Extra
- 10 prikkers
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kipblokjes met de kruiden en 2 eetlepels olijfolie. Meng goed en laat even rusten.
- Snijd de rode paprika en ui in grove stukken.
- Rijg de ingrediënten aan de shaslick spiesen: wissel af tussen een stuk kip, een stuk ui, een stuk rode paprika, en een tomaat.
- Herhaal dit tot de spiesjes vol zijn of de ingrediënten op zijn.
- Bak de spiesen - kip shaslick - op de bbq of in een grillpan tot de kip gaar is en de groenten licht geblakerd zijn.
Serveer met een dip of maak zelf pindasaus: pindasaus maak je zo. Voeg gebakken uitjes en een handje kroepoek toe voor extra crunch.
Ook lekker: avocadodip met yoghurt en limoen als bijpassende saus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?