Spaghetti aglio olio rode peper
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 490
Spaghetti aglio olio rode peper en avocado, een traditionele eenvoudige pasta met knoflook en Parmezaan vol smaak. De avocado met citroen maakt 't gerecht heerlijk fris en extra vullend.
Aglio e olio recept
Traditionele spaghetti aglio e olio recept met rode peper en knoflook, te gek lekker en simpel spaghetti recept. Liever niet zo pittig? Verwijder de zaadlijsten van de rode peper. 't Staat zó op tafel!
Spaghetti met knoflook en parmezaan
- Pel en hak de knoflook. Snij de rode peper in fijne ringen. Verhit de olijfolie en knoflook op een matig vuur in een kleine koekenpan, bak de peper mee en zet even apart.
- Halveer de avocado, snij in mooie stukken, voeg citroensap toe en breng op smaak met flink wat verse peper en eventueel wat zout. Kook ondertussen de pasta al dente.
- Giet de afgekoelde knoflook- en chiliolie over de avocado en meng voorzichtig. Schep de pasta in kommen en schep het avocado mengsel erbij. Eet direct met lekker veel geraspte Parmezaanse kaas en verse peper.
Spaghetti met knoflook en parmezaan, zó maak je 't. Voeg voor extra pit gedroogde rode chili vlokken toe. En eventueel wat verse bladpeterselie.
Ook lekker: Spaghetti met garnalen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?