Spaghetti aglio olio met rode peper en avocado

Spaghetti aglio olio met rode peper en avocado

Spaghetti aglio olio met rode peper en avocado – een traditionele, eenvoudige pasta met knoflook en Parmezaan, bomvol smaak. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Napels, waar men met een paar simpele ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel tovert. De klassieke pasta aglio e olio – oftewel pasta met olie en knoflook – krijgt hier een extra twist met rode peper en romige avocado. Wil je het helemaal traditioneel houden? Laat de avocado achterwege en geniet van deze Napolitaanse klassieker zoals hij bedoeld is.

Aglio e olio recept

Een klassiek spaghetti aglio e olio recept met knoflook, rode peper en olijfolie. Simpel, smaakvol en zó op tafel! Liever niet te pittig? Verwijder dan de zaadlijsten van de peper voor een mildere versie. De toevoeging van citroen maakt het lekker fris en zorgt voor een perfecte balans. Snel, makkelijk en verrassend lekker!

Spaghetti aglio olio

4.3 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Spaghetti aglio olio met avocado: een eenvoudige, traditionele pasta met knoflook, rode peper en Parmezaan, boordevol smaak.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 490

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 avocado
  • ½ citroen het sap
  • 160 gr spaghetti
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • peper versgemalen

Instructies

  • Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de rode peper in dunne ringen.
  • Verhit een scheut olijfolie in een kleine koekenpan op matig vuur. Bak de knoflook kort tot hij licht goudbruin is, voeg de rode peper toe en bak nog even mee. Haal van het vuur en zet opzij.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in mooie stukken. Besprenkel met citroensap en breng op smaak met flink wat verse peper en eventueel wat zout.
  • Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de knoflook- en chiliolie over de avocado en meng voorzichtig.
  • Schep de pasta in kommen en verdeel het avocadomengsel erover. Bestrooi met lekker veel geraspte Parmezaanse kaas en extra verse peper.
  • Schep de spaghetti aglio olio in kommen en schep het avocado mengsel erbij. Eet direct met lekker veel geraspte Parmezaanse kaas en verse peper.

Voeg voor extra pit gedroogde chilivlokken toe aan je spaghetti aglio e olio, spaghetti aglio, olio e peperoncino – de pittigere variant. Dit Napolitaanse gerecht is een echte Italiaanse klassieker voor wie van een beetje pit houdt! Maak het af met wat verse bladpeterselie voor extra smaak.

Ook lekker: spaghetti met garnalen of maak eens spaghetti met spinazie.

Spaghetti aglio olio rode peper simpel recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

4.34 from 6 votes (6 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek IJs en meer Instagram actie juli
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie zomereditie 2025