Spaghetti met spinazie en feta
Spaghetti met spinazie en feta, een eenvoudig recept voor een ontspannen avond. Dit vegetarische gerecht combineert spinazie en fetakaas voor een heerlijke smaak. Spaghetti is veelzijdig en altijd een favoriet. De romige feta smelt subtiel door de warme pasta en zorgt voor een perfecte balans met de frisse spinazie. Met een flinke draai versgemalen peper en een scheut olijfolie maak je het helemaal af.
Verse spinazie met feta
Geniet van een eenvoudig hoofdgerecht waarin verse spinazie de hoofdrol speelt, perfect gecombineerd met romige feta. De zachte, licht aardse smaak van spinazie komt perfect tot zijn recht in dit gerecht. Voeg een glas stevige rode wijn toe voor de perfecte avond.
Wil je de spinaziespaghetti glutenvrij maken? Glutenvrije spaghetti is overal verkrijgbaar en net zo lekker.

Ingrediënten
- 400 gr spinazie vers
- 250 gr spaghetti
- 150 gr fetakaas
- 1 rode ui
- 2 teen knoflook
- scheutje olijfolie
- peper versgemalen
Instructies
- Breng water aan de kook en maak de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snipper de ui en pers de knoflook, fruit kort aan in een pan met een scheutje olijfolie.
- Roerbak de verse spinazie erbij en roer regelmatig door tot de spinazie volledig geslonken is. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper.
- Laat de spinazie uitlekken en maal met behulp van een staafmixer fijn tot een pesto.
- Meng de spaghetti met de spinazie en krummel de feta door en over de spaghetti. Serveer de spaghetti met spinazie direct.
Maak eventueel af met royaal Parmezaanse kaas, zó lekker!
Ook lekker: pasta pesto met garnalen met spaghetti of een pasta met spinazie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?






Klinkt lekker! Maar wat bedoel je met ‘verse’ peper? Een rode peper bijv?
Vers gemalen peper uit de molen Romy!