Zo lust iedereen ze: spruitjes met parmezaan en room
Een simpel, maar o-zo-lekker recept, spruitjes met Parmezaan en room. Dit heerlijke romige bijgerecht met Italiaanse kaas zet je binnen 20 minuten op tafel, superlekker! Eet je alleen, serveer met (oud) brood. Scheur een stukje van het brood af en veeg het door de restjes saus op je bord ofwel la scarpetta.
Ook lekker: spruitjes uit de oven met kaas.
Recept afdrukken
Spruitjes met parmezaan. Dit heerlijke bijgerecht met room en Italiaanse kaas zet je binnen 20 minuten op tafel, superlekker!
Ingrediënten
- 350 gr spruitjes gehalveerd
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 100 ml room
- 40 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 100 ml groentebouillon
Instructies
- Maak de spruitjes schoon, halveer en blancheer kort in kokend water. Laat de spruitjes uitlekken in een vergiet.
- Pel en snij de ui in halve ringen. Verwarm olijfolie in een bakpan en bak de ui zacht. Schep de spruitjes in de pan erbij en roerbak kort.
- Blus af met de bouillon en schenk de room erbij, breng het geheel aan de kook en laat zacht pruttelen tot de spruitjes beetgaar zijn.
- Strooi de Parmezaanse kaas erbij en laat het smelten in de saus.
Tip: je kunt ook gebakken spekjes of gehakt toevoegen aan de spruitjes.
Deze spruitjes zijn ook lekker: spruitjes met miso en pecannoten.
Maak ook eens: aardappelpuree erbij.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?