Zo lust iedereen ze: spruitjes met parmezaan en room
Een simpel, maar o-zo-lekker recept: spruitjes met Parmezaan en room. Dit heerlijke, romige bijgerecht met Italiaanse kaas zet je binnen 20 minuten op tafel – superlekker en verrassend eenvoudig! Eet je alleen? Serveer het met (oud) brood. Scheur een stukje af en veeg het door de restjes saus op je bord, oftewel la scarpetta – een smaakvolle afsluiting van deze makkelijke, snelle maaltijd.
Ook lekker: spruitjes uit de oven met kaas.
Spruitjes met parmezaan. Dit heerlijke bijgerecht met room en Italiaanse kaas zet je binnen 20 minuten op tafel, superlekker!
Ingrediënten
- 350 gr spruitjes gehalveerd
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 100 ml room
- 40 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 100 ml groentebouillon
Instructies
- Maak de spruitjes schoon, halveer en blancheer kort in kokend water. Laat de spruitjes uitlekken in een vergiet.
- Pel en snij de ui in halve ringen. Verwarm olijfolie in een bakpan en bak de ui zacht. Schep de spruitjes in de pan erbij en roerbak kort.
- Blus af met de bouillon en schenk de room erbij, breng het geheel aan de kook en laat zacht pruttelen tot de spruitjes beetgaar zijn.
- Strooi de Parmezaanse kaas erbij en laat het smelten in de saus.
Tip: je kunt ook gebakken spekjes of gehakt toevoegen aan de spruitjes.
Deze spruitjes zijn ook lekker: spruitjes met miso en pecannoten.
Maak ook eens: aardappelpuree erbij.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?