Spruitjes met miso en pecannoten
De feestdagen brengen een magische sfeer van gezelligheid en lekker eten met zich mee. Voeg daarom een beetje verrassing toe aan je gebruikelijke bijgerechten, met deze buitengewoon lekkere spruitjes met miso. Een samenspel van miso, pecannoten, ahornsiroop en komijnzaad die jouw simpele spruitjes tillen naar een hoger niveau.
Miso, een smaakmaker vol umami, zoete ahornsiroop, de crunch van pecannoten en het warme aroma van komijnzaad. Dit bijgerecht belooft niet alleen een visueel feestmaal, maar ook een onvergetelijke smaakervaring. En het mooiste van alles is de eenvoud van dit gerecht. Want zelfs op de drukste doordeweekse avonden kun je de spuitjes met miso op tafel zetten.
Liever klassiek: spruitjes met spekjes.
Ingrediënten
- 400 gr spruitjes geschoond
- 100 gr pecannnoten grof gehakt
- 1 tl komijnzaad
- 3 el boter
- 2 el miso
- 1 el ahornsiroop
- zout en peper
Instructies
- Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur. Maak de spruitjes schoon en voeg toe aan het kokende water. Kook de spruitjes 3 minuten, zodat ze nog niet helemaal gaar zijn.
- Rooster ondertussen de gehakte pecannoten met de komijnzaad 3 minuten in een droge pan, zodat ze beginnen te geuren.
- Voeg daarna de boter eraan toe en laat bruinen. Doe vervolgens de miso en ahornsiroop erbij en bak 1 minuut mee.
- Giet de gekookte spruitjes af en voeg toe aan de pan met pecannoten. Schep de spruitjes om en bak 5 minuten mee.
- Breng als laatst de spruitjes met miso op smaak met zout en peper.
Serveer de spruitjes met miso als bijgerecht tijdens een uitgebreid diner met gebakken aardappeltjes, een salade en eventueel een stukje vlees. Ook lekker met gekookte aardappelen doordeweeks!
Tip: door de spruitjes kort te koken behouden ze hun prachtige groene kleur.
Miso over? Maak misosoep met verse groenten.
Maak ook aardappelpuree.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?